Buzz

Κύριε Μάθιου, γιατί με κόψατε;

στα 10

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ αναλαμβάνει (και) καθήκοντα τακτικού καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Κάνουμε αίτηση άμεσα!

Κύριε Μάθιου, γιατί με κόψατε;

Οι φοιτητές που ήδη σπουδάζουν, ή μόλις μπήκαν, στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, στο Οστιν, θα έχουν έναν παραπάνω λόγο να επισκέπτονται το γραφείο των Καθηγητών - ή, επίσης, την αίθουσα διαλέξεων.

μάθιου μακκόναχεϊ 607

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Τεξανός από γενιά κι από πεποίθηση, μόλις ανέλαβε καθήκοντα τακτικού καθηγητή στο Τμήμα Ραδιοφώνου-Τηλεόρασης-Κινηματογράφου. Για την ακρίβεια, ο ηθοποιός έγινε «professor of practice», τίτλος που δίνεται στην Αμερική στους πανεπιστημιακούς καθηγητές που δεν έχουν διδακτορικό, αλλά έχουν την επαγγελματική εμπειρία που τους καθιστά ικανούς δασκάλους κι ο ΜακΚόναχεϊ, φυσικά, την έχει και με το παραπάνω.

Δείτε ακόμη: Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ βρήκε την Αντίπαρο «παράδεισο»

dazed and confused 607Η εποχή του «Dazed and Confused» είναι, πια, 26 χρόνια μακριά...

Απόφοιτος και ο ίδιος του Πανεπιστημίου του Τέξας, με πτυχίο κινηματογραφικών σπουδών που πήρε το 1993, ο ΜακΚόναχεϊ είχε, ως τώρα, κάνει διαλέξεις στη Σχολή ως επισκέπτης καθηγητής, αναπτύσσοντας το δικό του πρόγραμμα για το μάθημα «Κινηματογραφική Παραγωγή - Από το Σενάριο στην Οθόνη», που παρέδιδε σε συνεργασία με τον καθηγητή και σκηνοθέτη Σκοτ Ράις. Ο ηθοποιός δηλώνει περήφανος για τη νέα του, επίσημη, ιδιότητα: «Αυτό είναι το μάθημα που εύχομαι να μπορούσα να έχω παρακολουθήσει όταν σπούδαζα. Η δουλειά μ' αυτούς τους φοιτητές στην τάξη μου δίνει μια ευκαιρία να τους προετοιμάσω. Το να κάνεις ταινίες, να μεταμορφώνεις λέξεις από ένα χαρτί σε μια ταινία, είναι κι επιστήμη και τέχνη - ανεξαρτήτως εποχής ή γενιάς. Τα στοιχεία της αλήθειας και της αυθεντικής χαράς της διαδικασίας είναι διαχρονικά. Σ' αυτά θα επικεντρωνόμαστε, πάντα, στην τάξη.»

μάθιου μακκόναχεϊ 607

Γι' αυτό, το πρώτο σπουδαστικό εξάμηνο του 2019 που ξεκινά, το τμήμα «Από το Σενάριο στην Οθόνη» θα μελετήσει την επερχόμενη ταινία του Γκάι Ρίτσι, «The Gentlemen», όπου ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ συμπρωταγωνιστεί με τον Τσάρλι Χάναμ και τη Μισέλ Ντόκερι και την παλιότερη ταινία του, το «Mud» του 2012, με προσκεκλημένο ομιλητή τον σκηνοθέτη της, Τζεφ Νίκολς. Ο Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου του Τέξας, Τζέι Μπέρναρντ, συνοψίζει το καμάρι του σε μια πρόταση: «Ο Μάθιου νοιάζεται αληθινά για τη σχολή και τους φοιτητές μας κι είμαστε ενθουσιασμένοι που θα μοιραστεί το χρόνο και το ταλέντο του για να βοηθήσει στην προετοιμασία της επόμενης γενιάς των ηγετών και καινοτόμων των media.» Κασετίνα και φύγαμε για Τέξας.