Buzz

Η αγαπή θα σώσει τον κόσμο; Τρέιλερ για το «Loving» του Τζεφ Νίκολς

στα 10

Θα το ακούσετε πολύ στον δρόμο για τα Οσκαρ. Αλλά πέρα από βραβεία, αυτή είναι μια σπουδαία και σημαντική ταινία.

Flix Team
Η αγαπή θα σώσει τον κόσμο; Τρέιλερ για το «Loving» του Τζεφ Νίκολς

Στις 2 Ιουνίου του 1958, ένας λευκός εργάτης, ο Ρίτσαρντ Λόβινγκ, και η έγκυος, μισή νέγρα μισή Τσερόκι, αγαπημένη του, Μίλντρεντ Τζέτερ, ταξίδεψαν από την επαρχία της Βιρτζίνια, όπου και οι δύο μεγάλωσαν και ζούσαν με τις οικογένειές τους, για την Ουάσινγκτον. Στο μόνο μέρος όπου ο νόμος τους επέτρεπε να παντρευτούν.

Επιστρέφοντας όμως στη γενέτειρά τους, οι αρχές τους συνέλαβαν και τους προφυλάκισαν. Επρεπε ή να χωρίσουν, ή να εγκαταλείψουν την Πολιτεία της Βιρτζίνια (που χαρακτήριζε τους διαφυλετικούς γάμους κάτι παραπάνω από ποινικό αδίκημα - αμάρτημα στα μάτια του Θεού) για 25 χρόνια. Ή, φυσικά, να μεγαλώσουν το παιδί τους στη φυλακή.

Διαβάστε την κριτική του Flix από την πρώτη προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ των Καννών

loving 607

Οι Λόβινγκ εξορίστηκαν στην Ουάσινγκτον, έχτισαν εκεί τη ζωή και την οικογένειά τους, όμως όταν στα μέσα της δεκαετίας του 60, οι αφροαμερικανοί με ηγέτη τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (και υποστηρικτή τον Μπόμπι Κένεντι) κατέβηκαν στους δρόμους γράφοντας την αιματοβαμμένη Civil Rights Ιστορία τους, το ζευγάρι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή μίας πολύκροτης δίκης. Εχοντας στο πλευρό τους δύο άγουρους, αλλά τολμηρούς νεαρούς δικηγόρους οι Ρίτσαρντ και Μίλντρεντ Λόβινγκ έγιναν λάβαρο για το αναφαίρετο δικαίωμα των ανθρώπων διαφορετικών φυλών στο γάμο.

loving 607

Ο Τζεφ Νίκολς αφηγείται αυτή την συγκλονιστική ιστορία με επίκεντρο τους δύο ήρωες και την αγάπη τους, κάνοντας μια ταινία που είναι όσο πολιτική μπορεί να γίνει, ακριβώς επειδή δεν προσπαθεί να είναι τίποτα περισσότερο από ανθρώπινη.

Με τον Τζόελ Ετζερτον και την Ρουθ Νέγκα να δίνουν δυο σπουδαίες ερμηνείες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, αυτή είναι μια ταινία που αξίζει κάθε βραβείο, αλλά κυρίως ένα σπουδαίο φιλμ που αξίζει να ιδωθεί από όλους.

Προς το παρόν, δείτε πιο κάτω το πρώτο τρέιλερ.

loving poster 607


Δείτε ακόμη:

H αγάπη απαιτεί τα πάντα στο νέο τρέιλερ του «The Light Between Oceans» Ο Χαβιέ Μπαρδέμ τέρας του ΦρανκενστάινΟ Στίβεν Σόντερμπεργκ ετοιμάζει μια ταινία για τα Panama Papers