Buzz

«Love, Marilyn». Οι σταρ διαβάζουν τα ημερολόγια της Μέριλιν Μονρό

στα 10

Μια πλειάδα υπέροχων, επώνυμων ηθοποιών διαβάζει τα ημερολόγια και την αλληλογραφία της Μέριλιν Μονρό στην κάμερα, σ’ ένα ευαίσθητο ντοκιμαντέρ που τιμά τα 50 χρόνια από το θάνατο της πολυσύνθετης, τελικά, γυναίκας.

«Love, Marilyn». Οι σταρ διαβάζουν τα ημερολόγια της Μέριλιν Μονρό

Μετά τα Φεστιβάλ του Τέλιουραϊντ και του Τορόντο, το ιδιαίτερο, συναισθηματικά φορτισμένο ντοκιμαντέρ της Λιζ Γκάρμπους, «Love, Marilyn», αποτελεί πια απόκτημα του HBO και σύντομα θα κάνει τη μεγάλη τηλεοπτική και, στη συνέχεια, κινηματογραφική πρεμιέρα του στις αίθουσες, τιμώντας τα 50 χρόνια από το θάνατο της Μέριλιν Μονρό.

Η ταινία της Γκάρμπους ξανανοίγει γράμματα, ημερολόγια και σημειωματάρια της ηθοποιού, τα οποία διαβάζουν στην κάμερα σταρ όλων των ειδών: από την Γκλεν Κλόουζ, τη Μαρίσα Τομέι, την Ούμα Θέρμαν και τον Φ. Μάρεϊ Εϊμπραμ, μέχρι τη Βαϊόλα Ντέιβις, την Ελεν Μπέρστιν, τον Πολ Τζιαμάτι και τη Λίντσεϊ Λόαν.

Η Λιζ Γκάρμπους, συν-σκηνοθέτης του παλαιότερα βραβευμένου στο Σάντανς ντοκιμαντέρ «The Farm: Angola» και του «The Execution of Wanda Jean», αποσκοπεί στο να ξεσκεπάσει, για άλλη μια φορά, τη φιγούρα της Μέριλιν Μονρό από την επίκτητη μάσκα της διασημότητας και να κρυφοκοιτάξει την αληθινή γυναίκα πίσω από το μύθο.

Στην ταινία παρουσιάζονται συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό με σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή της Μονρό, όπως ο Αρθουρ Μίλερ, ο Τζο ΝτιΜάτζιο, ο Τρούμαν Καπότε και ο Ελία Καζάν.

Η αγορά της ταινίας από το HBO ανακοινώθηκε μόλις χθες στο Φεστιβάλ του Τορόντο, άρα σύντομα θα μάθουμε και την ημερομηνία του τηλεοπτικού της λανσαρίσματος.

Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες, τους καλεσμένους, τα όσα συμβαίνουν στο φεστιβάλ του Τορόντο, στο ειδικό τμήμα του flix.

Η άγνωστη ζωή της Μέριλιν Μονρό μέσα από φωτογραφίες!