Φεστιβάλ / Βραβεία

Βενετία 2016: Χειροκροτήματα για το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ

στα 10

«Μια ταινία από εκείνες που δεν γίνονται πια», «κατ ευθείαν για τα Οσκαρ» κι άλλοι έπαινοι από εκείνους που ακούστηκαν αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του Ντέμιαν Σαζέλ στο φεστιβάλ Βενετίας.

Flix Team
Βενετία 2016: Χειροκροτήματα για το «La La Land» του Ντάμιεν Σαζέλ

«Ενα λαμπερό μιούζικαλ με μουσική και τραγούδια που τολμά να σε γοητεύσει με έναν παλιομοδίτικο τρόπο» γράφει το Variety για την νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Whiplash» που θέλει τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν στους ρόλους δυο ανθρώπων που δεν φοβούνται να τολμήσουν να ονειρευτούν και να ερωτευτούν.

Περιγράφοντας το φιλμ ως «το πιο θαρραλέο μιούζικαλ που είδαμε εδώ και χρόνια ειρωνικά γιατί είναι το πιο παραδοσιακό» η κριτική του περιοδικού μιλά για μια γεμάτη φιλοδοξία ταινία που αντλεί την έμπνευση της από τα αντίστοιχα φιλμ του 40 και του 50 και επαινεί την εναρκτήρια σκηνή του, ένα μουσικοχορευτικό νούμερο στην πρωινή κίνηση στους δρόμους του Λος Αντζελες ως κάτι αληθινά θεαματικό.

Δείτε ακόμη: To 73o Φεστιβάλ της Βενετίας ξεκινάει, οι πρώτοι σταρ είναι ήδη στο Λίντο

La La Land 607

Το Deadline περιγράφει την ταινία ως «ένα μιούζικαλ για την εποχή μας –και για κάθε εποχή» κι ένα «πανέμορφα ρομαντικό, ονειρικό μιούζικαλ που θα αγγίξει το κοινό στο σωστό σημείο», επαινώντας κάθε πτυχή του, από της σκηνοθεσία και τους ηθοποιούς μέχρι τις τεχνικές του λεπτομέρειες.

Το Indiewire βρίσκει ότι η ταινία δεν εμβαθύνει όσο θα χρειαζόταν στους χαρακτήρες και τις θεματικές της, αλλά πως ακόμη κι έτσι δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα θεαματικό φιλμ που ανανεώνει την παράδοση των κλασσικών μιούζικαλ συλλαμβάνοντας το μεγαλείο και την απόλαυση που προσέφεραν.

Δείτε ακόμη: Η Εμα Στόουν τραγουδά για τις πονεμένες καρδιές στο νέο τρέιλερ του «La La Land»

La La Land 607

To Hollywood Reporter μιλά για ένα φιλμ που «δίνει νέα πνοή σε πράγματα που θα μπορούσαν να είναι εν δυνάμει αραχνιασμένα κλισέ» λέγοντας πως «το γεγονός ότι ο Σαζέλ πετυχαίνει να φέρει εις πέρας μια ταινία σαν αυτή, δεν είναι τίποτα λιγότερο από κατόρθωμα».

Διαβάστε ακόμη: