Buzz

Κρίστεν Στιούαρτ: «Με έχουν συμβουλέψει να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου για να μην καταστρέψω την καριέρα μου»

στα 10

«Αν δεν κυκλοφορείς δημοσίως κρατώντας χεράκι χεράκι τη σύντροφό σου, μπορεί και να κερδίσεις έναν ρόλο στις ταινίες της Marvel...»

Κρίστεν Στιούαρτ: «Με έχουν συμβουλέψει να κρύψω τη σεξουαλικότητά μου για να μην καταστρέψω την καριέρα μου»

H ομοφοβία έχει πολλά πρόσωπα. Μπορεί κι αυτό του ατζέντη σου «που θέλει το καλό σου».

Σ' ένα Χόλιγουντ που, με αφορμή το #metoo ξέσπασμα, η παλιά με τη νέα γενιά, η υποκρισία και η διάθεση για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, το σύστημα κι όσοι τολμούν να μιλήσουν πια εναντίον του είναι σε μεγάλη κόντρα, η ατάκα της Κρίστεν Στιούαρτ κάνει εδώ και λίγες ώρες το γύρο των σόσιαλ. Και δικαιολογημένα.

Μπορεί η ίδια να μην μάσησε. Μπορεί και να μην το πλήρωσε. Η συμβουλή όμως (κάποιου ατζέντη, παραγωγού, συνεργάτη σκηνοθέτη;) που της έδωσαν όταν εκείνη ξεκίνησε δημοσίως να κυκλοφορεί με γυναίκες, μιλάει ηχηρά για το πόσο το χολιγουντιανό σύστημα είναι βαθιά συντηρητικό και ανελέητα υποκριτικό στη δομή του. Θέλεις έναν mainstream καλοπληρωμένο ρόλο; Να είσαι λευκός και στρέιτ. Να μην απειλείς τς μάζες. Να μην προκαλείς.

Δείτε κι αυτό: Βενετία 2019: Το αστραφτερό Chanel της Κρίστεν Στιούαρτ

Kristen Stewart 607

«Μου το είπαν, ξεκάθαρα. "Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και μην κυκλοφορείς δημοσίως κρατώντας χεράκι χεράκι τη σύντροφό σου. Αν θες να κερδίσεις ένα ρόλο σε ταινία της Marvel...»

Η απάντησή της, ευτυχώς, ήταν «Δεν θέλω να συνεργάζομαι με ανθρώπους σας κι εσάς».

«Ομως αυτή η παλιομοδίτικη φιλοσοφία υπάρχει ακόμα στο Χόλιγουντ - αν θέλεις να διατηρήσεις την καριέρα και την επιτυχία σου πρέπει να κρύβεσαι. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που δεν θα εγκρίνουν τις επιλογές που κάνεις στη ζωή σου, που δεν θέλουν να είσαι με γυναίκες. Οπως υπάρχουν, από την άλλη, και εκείνοι που δεν τους αρέσει που δεν αποκαλείσαι "λεσβία", που δεν τους αρέσει που δεν αποκαλείσαι "στρέιτ". Εκείνοι που θέλουν να ξέρουν: τι στο διάβολο είσαι;»

Αν θέλετε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη της Κρίστεν Στιούαρτ πηγαίνετε στην επίσημη σελίδα του βρετανικού Harper’s Bazaar.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: