Industry

Βασίλης Κοσμόπουλος ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου;

στα 10

Τις τελευταίες ώρες, χωρίς επίσημη επιβεβαίωση, οι φήμες θέλουν τον Πατρινό Βασίλη Κοσμόπουλο στη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Flix Team
Βασίλης Κοσμόπουλος ο νέος Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου;

Η πολύπαθη θέση του Γενικού Διευθυντή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μοιάζει να γέμισε, παρότι δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση από το Υπ.Πο.Α., ούτε και από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου. Μια θέση που πολλοί θα προτιμούσαν να αποφύγουν, καθώς το ΕΚΚ βρίσκεται χωρίς χρήματα, εγκλωβισμένο σε πολιτικές πιέσεις και οικονομική ανέχεια. Ωστόσο, οι φήμες που περιμένουμε να επιβεβαιωθούν θέλουν ως νέο Γενικό Διευθυντή τον Βασίλη Κοσμόπουλο.

Ο Κοσμόπουλος έχει κάνει ως σκηνοθέτης μία μόνο ταινία, τη μικρού μήκους «Ο Φωτογράφος των Τρικάλων», με τους Ηλία και Αλέξανδρο Λογοθέτη, που βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Δράμας το 2005. Εχει ωστόσο ασχοληθεί περισσότερο με την κινηματογραφική εκπαίδευση και το θεσμικό πλαίσιο του σινεμά. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και στο Μόναχο (Hochschule für Fernsehen und Film) με υποτροφία του Ε.Κ.Κ., Θεατρολογία (Bachelor και MSc) στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σκηνοθεσία και Παραγωγή Ντοκιμαντέρ (Documentary Campus Masterschool 2006), Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες τεχνολογίες (ΜΑ, Donau-Universität Krems) κι είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εχει όμως ο ίδιος διδάξει στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης στα πεδία των σχέσεων εκπαίδευσης - πολιτισμού (Πρόγραμμα «Μελίνα-Εκπαίδευση και Πολιτισμός», Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας) και της τεκμηρίωσης οπτικοακουστικής κληρονομιάς (Ψηφιοποίηση Ε.Κ.Κ.).