Buzz

Ο Κέβιν Σπέισι θέτει τους όρους του: «Αν δεν είσαι ο Μάρτιν Σκορσέζε και δεν έχεις έναν σημαντικό ρόλο για μένα, fuck off»

στα 10

Στη μετά το «House of Cards» εποχή του Σπέισι, δεν υπάρχει περιθώριο για χαμένο χρόνο και ασήμαντους ρόλους.

Ο Κέβιν Σπέισι θέτει τους όρους του: «Αν δεν είσαι ο Μάρτιν Σκορσέζε και δεν έχεις έναν σημαντικό ρόλο για μένα,  fuck off»

Σας ακούγεται επηρμένος; «Εχω συνηθίσει από τους ανθρώπους να με θεωρούν τρελό. Και ξέρεις κάτι, κάπως μου αρέσει» λέει ο ίδιος.

Μιλώντας στο Hollywood Reporter, ο Κέβιν Σπέισι ξεκαθαρίζει πως από εδώ κι εμπρός, βλέπει την καριέρα του και τον χρόνο του με μια εντελώς διαφορετική ματιά. «Δεν πρόκειται να παίξω τον αδελφό κανενός, δεν θα παίξω τον διευθυντή ενός τηλεοπτικού σταθμού, δεν θα παίξω τον επικεφαλής του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι είμαι τρελός όταν έντεκα χρόνια πριν μετακόμισα στο Λονδίνο για να αναλάβω μια θεατρική ομάδα. Οι περισσότεροι πίστευαν ότι είμαι τρελός όταν έκανα την συμφωνία με το Netflix για το «House of Cards». Αλλά σκέφτηκα, αν πρόκειται να κάνεις τηλεόραση, αυτός είναι ο τρόπος να το κάνεις. Μπορεί να ήταν ένα Big Bang που κανείς δεν θα ήταν εκεί για να το ακούσει, αλλά ένοιωθα ότι αξίζει κάθε ίχνος ρίσκου».

Οχι ότι αποφάσεις σαν αυτές ήταν αποφάσεις που πήρε εύκολα. Ειδικά αφού μετά το «American Beauty», ο Σπέισι έμοιαζε να είναι ο επόμενος μεγάλος πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ. Μόνο που ο ίδιος εγκατέλειψε τον αγώνα κατάκτησης αυτού του θρόνου, μετακομίζοντας στο Λονδίνο και αναλαμβάνοντας την διεύθυνση του θεάτρου Old Vic. «Θυμάμαι να έχω μια σειρά από πολύ σοβαρές κουβέντες με τη μητέρα μου για το που θα πήγαινα μετά από αυτό το σημείο στην καριέρα μου. “Τι υποτίθεται ότι πρέπει να κάνω τώρα; πρέπει άραγε να κάνω αυτό που βλέπω τόσους άλλους να κάνουν, το οποίο είναι “Εϊ, τώρα είμαι στη λίστα και μπορώ να κάνω ένα σωρό ταινίες και να βγάλω ένα σωρό λεφτά”. Ηταν κάτι που δεν με ενδιέφερε καθόλου. Δεν με ενδιέφερε να καταλήξω σε μια σειρά από φιλμ στα οποία δεν θα έπρεπε να είμαι και να παίζω πάνω κάτω τον ίδιο ρόλο, ξανά και ξανά. Υπέφερα ήδη από το “παίζει πάντα τον κακό.” “Είναι πάντα ο σκοτεινός χαρακτήρας.” Οι άνθρωποι λατρεύουν να βάζουν τα πάντα σε κουτάκια κι εγω δεν ήθελα να μπω σε κουτί. Κι έτσι αποφάσισα να τα γαμήσω λίγο.»

2

Η αλήθεια είναι πως αυτή την στιγμή ο Σπέισι βρίσκεται ανάμεσα στους πιο σεβαστούς κι επιθυμητούς ηθοποιούς από το Χόλιγουντ όμως ο ίδιος δεν μοιάζει διατεθειμένος να εξαργυρώσει την καινούρια του θέση για τα χρήματα, ούτε καν για την δόξα, από την οποία ούτως ή άλλως έχει ήδη αρκετή. Συν τοις άλλοις όπως λέει ο ίδιος, τις περισσότερες φορές τα σενάρια που έρχονται στα χέρια του είναι αυτά με ρόλους όπως «ο αδελφός κάποιου».

«Αν βλέπατε τι διαβάζω, πιθανότατα θα σας σόκαρε» λέει. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που προσφέρουν ρόλους σε ηθοποιούς μόνο και μόνο γιατί η συμμετοχή τους στην ταινία τους, θα την βοηθήσει να αγγίξει ένα επίπεδο που δεν θα έφτανε αλλιώς. Τους προσφέρουν έναν σκασμό λεφτά για έναν σκατένιο ρόλο, αλλά αυτό δεν κάνει την ταινία καλύτερη. Και στην πραγματικότητα δεν με ενδιαφέρει καθόλου να ανεβάσω το επίπεδο στην σκατοταινία κανενός».

2

Ετσι αυτό τον καιρό, ο Κέβιν Σπέισι έχει στα σχέδιά του μόνο τον τρίτο κύκλο του «House of Cards» και ίσως τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία για τη ζωή του Ουίνστον Τσόρτσιλ, αλλά τίποτα άλλο κινηματογραφικό. Εκτός φυσικά από το ντοκιμαντέρ «Now: In the Wings on a World Stage» ένα ντοκιμαντέρ για το ανέβασμα του «Ριχάρδου ΙΙΙ» του οποίου έκανε την παραγωγή και το οποιο μετά την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ της Tribeca θα διανεμηθεί απ΄ευθείας στο KevinSpacey.com από τις 2 Μαίου.

Πέρα από αυτά, το κομμάτι του περιοδικού μας πληροφορεί εκτός των άλλων για την αγάπη του Σπέισι για το τένις και ειδικότερα για την εμμονή του με τον Βρετανό πρωταθλητή Αντι Μάρει, για το πόσο πολύ αγαπά τα δύο του σκυλιά, για την ασίγαστη όρεξή του για διάβασμα, για την θελησή του να ασχοληθεί περισσότερο με το τραγούδι τώρα πια που δεν ακούγεται σαν τον Μπόμπι Ντάριν κατά δική του παραδοχή.

2

Οσο για την προσωπική του ζωή την οποία επιθυμεί να κρατήσει ιδιωτική αποφεύγοντας να σχολιάσει οποιουδήποτε είδους φήμες για την σεξουαλικότητα του, ο Σπέισι λέει μόνο: «Ας αφήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν την ζωή τους με τον τρόπο που θέλουν. Ετσι κι αλλιώς στο τέλος όλοι θα κριθούμε και μάλιστα από μια δύναμη πιο σημαντική από το Entertainment Weekly».

2

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ από το «Now: In the Wings on a World Stage» και διαβάστε περισσότερα για τον δεύτερο κύκλο του «House of Cards».


Διαβάστε ακόμη: