Φεστιβάλ / Βραβεία

Κερδίστε προσκλήσεις για τον «Οίκο Ανοχής» του Μπερτράν Μπονελό

στα 10

Ο Μπερτράν Μπονελό ανοίγει την πόρτα σε έναν οίκο ανοχής των τελών του 19ου αιώνα, στο «L' Apollonide», μια από τις μεγάλες πρεμιέρες του 13ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου. Κερδίστε δωρεάν είσοδο σε έναν...απαγορευμένο κόσμο αισθησιασμού και γυμνού ρεαλισμού.

Flix Team
Κερδίστε προσκλήσεις για τον «Οίκο Ανοχής» του Μπερτράν Μπονελό

Οσα συμβαίνουν στην ταινία του Μπερτράν Μπονελό που έκανε την πρεμιέρα της στο 64ο Φεστιβάλ Καννών, από τις πιο καθημερινές στιγμές μιας ομάδας γυναικών που δουλεύουν στον οίκο ανοχής «L' Apollonide», όπως το πλύσιμο ή το πρωινό τους, ως τα πιο μεγάλα δράματα -το χαράκωμα ενός κοριτσιού, ο θάνατος ενός άλλου από σύφιλη-, μοιάζουν σαν να συμβαίνουν στην σκηνή ενός θεάτρου, στο λιμπρέτο μιας όπερας, στην περιοχή ενός ρομαντικού ονείρου.

Την ίδια στιγμή, το φιλμ είναι ιστορικά ακριβές, βασισμένο σε μια μελέτη για την ζωή στους οίκους ανοχής του Παρισιού, μια ποιητική αναπαράσταση μιας πραγματικότητας που σπάνια απεικονίζεται με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα στην οθόνη.

Τοποθετημένο σε μια εποχή που ο ρομαντισμός του δέκατου ένατου αιώνα δίνει την θέση του στον σύγχρονο κόσμο, το φιλμ είναι ένα σουβενίρ από μια εποχή που μοιάζει χαμένη για πάντα. Κι αν κατά στιγμές φλερτάρει επικίνδυνα με την νοσταλγική ωραιοποίηση της, κατορθώνει να αποφεύγει τον γραφικό φετιχισμό του γυναικείου σώματος, του αγοραίου έρωτα, του ίδιου του παρελθόντος.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για την ταινία εδώ

Πέντε από εσάς μπορείτε να κερδίσετε από μια διπλή πρόσκληση για την προβολή του «Οίκου Ανοχής» την Κυριακή 25 Μαρτίου στις 21.45 στον κινηματογράφο Ιντέαλ. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να στείλετε ένα e-mail στο win@flix.gr με την ένδειξη «Οίκος Ανοχής» και το ονοματεπώνυμο σας. Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με e-mail το μεσημέρι της Κυριακής 25 Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα για το 13ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και βρείτε το πρόγραμμα προβολών εδώ.