Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2013: Λέα Σεντού, ζουμερή και… χωρίς κυτταρίτιδα

στα 10

Η πρωταγωνίστρια του «Grand Central», το ανερχόμενο αστέρι της Γαλλίας, μίλησε στο Flix για τις κινηματογραφικές της φιλοδοξίες και την αγάπη της για τη θηλυκότητα.

Κάννες 2013: Λέα Σεντού, ζουμερή και… χωρίς κυτταρίτιδα

Είναι 28 χρόνων, η μία από τις λίγες ηθοποιούς στις οποίες η Γαλλία επενδύει τις ελπίδες της για το μέλλον κι έχει αρχίσει ήδη να μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην Ευρώπη και την Αμερική.

Παίζει με την ίδια άνεση σε ταινίες δράσης, όπως το «Mission: Impossible – Ghost Protocol», γαλλικές παραγωγές εποχής όπως το «Αντίο, Βασίλισσά μου» του Μπενουά Ζακό, σε Γούντι Αλεν όπως στο «Midnight in Paris» και σε μικρά ευαίσθητα αριστουργήματα όπως το «Η Αδελφή μου» της Ούρσουλα Μεγιέρ.

Στις Κάννες βρίσκεται φέτος με δύο ταινίες: το «Grand Central» της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα» και το «La Vie d’ Adele» του Αμπντελατίφ Κεσίς («Κους Κους με Φρέσκο Ψάρι») που θα δούμε σε λίγες μέρες στο Διαγωνιστικό τμήμα.

2

Το Flix μίλησε με τη Λέα Σεντού σ’ έναν παραθαλάσσιο κήπο και ανακάλυψε ότι εκτός από ομορφιά και ταλέντο, έχει και χιούμορ. «Λένε ότι στις ταινίες με βρίσκουν αισθησιακή, τι να πω, δεν είμαι καλός κριτής γι’ αυτό εγώ. Μ’ αρέσει σίγουρα να παίζω με το σώμα μου, όταν έχω την ευκαιρία, αλλά κυρίως με την έννοια των ταινιών δράσης, δηλαδή προτιμώ ν’ αποφεύγω το πολύ μπλα-μπλα. Αλλά, ναι, όταν βλέπω τον εαυτό μου στην οθόνη, είναι αλήθεια ότι διαπιστώνω κι εγώ πάνω μου κάτι όχι ακριβώς σέξι, αλλά… σαρκικό. Μάλλον επειδή έχω κυτταρίτιδα!»

Θα διαφωνήσουμε, ο λόγος δεν είναι αυτός, αλλά πάντα είναι ευχάριστο να συναντάς μια πανέμορφη γυναίκα που δεν παίρνει τον εαυτό της υπερβολικά σοβαρά!

Ολόκληρη τη συνέντευξη της Λέα Σεντού θα διαβάσετε στο Flix όταν βγει στις αίθουσες η ταινία «Grand Central» από τη Strada Films.

Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Grand Central» εδώ.

Μάθετε τα πάντα για το 66ο Φεστιβάλ Καννών, στο ειδικό τμήμα του Flix.gr που ανανεώνεται συνεχώς.