Buzz

(Και) ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πιστεύει πως η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν είναι μια σπουδαία ταινία

στα 10

Μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Στίβεν Κινγκ που τρεις δεκαετίες μετά επιμένει να απεχθάνεται τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, τώρα και ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ ομολογεί πως δεν είναι σίγουρα μια σπουδαία ταινία.

(Και) ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ πιστεύει πως η «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν είναι μια σπουδαία ταινία

Ηταν πριν λίγο καιρό όταν ο Στίβεν Κινγκ μίλησε εκ νέου για τις διαφωνίες του με τη «Λάμψη» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, επαναλαμβάνοντας αυτό που είχε δηλώσει και όταν είχε πρωτοδεί την ταινία πίσω στο 1980, πως δηλαδή απεχθάνεται την κινηματογραφική διασκευή στο βιβλίο του (διαβάστε εδώ αναλυτικά τις δηλώσεις του).

Τώρα, ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ έρχεται να συμφωνήσει μαζί του, αφού σε πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα Toronto Star με αφορμή την έκθεση του «Cronenberg: Evolutions», ο Καναδός σκηνοθέτης δήλωσε πως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ δεν ήταν ικανός να καταλάβει το είδος του κινηματογραφικού τρόμου:

«Είμαι πολύ πιο προσωπικός σκηνοθέτης απ' όσο ήταν ποτέ ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ. Γι' αυτό βρίσκω τη "Λάμψη" μια όχι σπουδαία ταινία. Δεν νιώθω ότι καταλάβαινε το είδος του τρόμου. Δεν νιώθω ότι καταλάβαινε τι έκανε. Υπήρχαν εκπληκτικές εικόνες στο βιβλίο και πέτυχε να τις κάνει σινεμά, αλλά δεν νομίζω ότι το ένιωθε πραγματικά. Με έναν περίεργο τρόπο, αν και αναγνωρίστηκε από νωρίς ως ένας από τους σπουδαίους κινηματογραφικούς καλλιτέχνες, πιστεύω ότι είχε το μυαλό του περισσότερο στην εμπορική πλευρά των ταινιών του και έψαχνε για πράγματα που θα κάνουν κλικ στους χρηματοδότες. Νομίζω ότι ήταν εμμονικός σε σχέση με αυτό, σε σημείο που εγώ δεν είμαι ή δεν ήταν ποτέ ο Μπέργκμαν ή ο Φελίνι»

Χμ... Το ακούσαμε κι αυτό.

Διαβάστε ακόμη: