Buzz

Η Τζούλιαν Μουρ είναι η νέα «Gloria» στο ριμέικ της ταινίας του Σεμπαστιάν Λέλιο

στα 10

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης θα αναλάβει ο ίδιος τη σκηνοθεσία και το σενάριο στο αγγλόφωνο ριμέικ της πολυβραβευμένης ταινίας του.

Η Τζούλιαν Μουρ είναι η νέα «Gloria» στο ριμέικ της ταινίας του Σεμπαστιάν Λέλιο
Η Τζούλιαν Μουρ φωτογραφημένη από τον Miller Mobley για το Hollywood Reporter

Σπάνια μπορεί να δει κανείς με καλό μάτι το ριμέικ μιας ήδη επιτυχημένης ταινίας, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα πρόσφατο, πολυβραβευμένο φιλμ που μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε.

Το «Gloria» του Χιλιανού Σεμπαστιάν Λέλιο έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου του 2013, κερδίζοντας το Βραβείο της Οικουμενικής Επιτροπής και την Αργυρή Αρκτο για την ερμηνεία της εκπληκτικής Παουλίνα Γκαρσία (η οποία στάθηκε μια από τις καλύτερες ερμηνείες εκείνης της χρονιάς), ενώ η υποδοχή των κριτικών ήταν (δικαίως) ενθουσιώδης όπου κι αν προβλήθηκε στη συνέχεια.

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα ήμασταν εξαιρετικά δύσπιστοι απέναντι σε ένα χολιγουντιανό ριμέικ μιας τέτοιας ταινίας, που όπως συμβαίνει με τις περισσότερες αμερικανικές διασκευές arthouse ξενόγλωσσων επιτυχιών, θα κινδύνευε να αφαιρέσει όλα εκείνα που το έκαναν να ξεχωρίζει.

Διαβάστε ακόμη: Η «Wonderstruck» μεταμόρφωση της Τζούλιαν Μουρ στις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας ταινίας του Τοντ Χέινς

Julianne Moore main

Μόνο που αυτή τη φορά, οι ενδείξεις μόνο δυσοίωνες δεν είναι. Οχι μόνο ο σκηνοθέτης του πρωτότυπου, Σεμπαστιάν Λέλιο, θα αναλάβει το σενάριο και τη σκηνοθεσία στο αγγλόφωνο ριμέικ της ταινίας του, αλλά στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα διευθύνει την πάντα υπέροχη Τζούλιαν Μουρ, ενώ ο Πάμπλο Λαραΐν («Jackie») θα αναλάβει ρόλο παραγωγού.

Επιπλέον, το ριμέικ δεν θα αποτελεί μια πιστή διασκευή αλλά μια νέα ανάγνωση πάνω στην ιστορία της μεσήλικης γυναίκας που ανακαλύπτει ξανά τη χαρά της ζωής, μεταφερμένη αυτή τη φορά από το Σαντιάγο της Χιλής στο Λος Αντζελες.

Gloria 607 Η Παουλίνα Γκαρσία στο «Gloria» του 2013

«Ως μια από τις μεγαλύτερες ηθοποιούς στον κόσμο, το να δώσει η Τζούλιαν την ερμηνεία της πάνω στον χαρακτήρα δεν είναι μόνο μια τεράστια τιμή, είναι ακαταμάχητο», δήλωσε ο Λέλιο στο Hollywood Reporter όπου δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά η είδηση.

Και η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούμε να δούμε τη συνάντησή τους να γίνεται πραγματικότητα, ειδικά μετά και την τελευταία σκηνοθετική απόπειρα του Λέλιο, το εξαιρετικό «Una Mujer Fantastica», που όχι μόνο τον καθιέρωσε ως έναν από τους πιο ενδιαφέροντες δημιουργούς αυτή τη στιγμή αλλά επιβεβαίωσε και το ταλέντο του στη δημιουργία αξέχαστων γυναικείων χαρακτήρων.

Διαβάστε ακόμη