Buzz

Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ θα είναι ο Εντουαρτ Σνόουντεν του Ολιβερ Στόουν

στα 10

Η βιογραφία του Αμερικάνου πληροφοριοδότη ξεκινά γυρίσματα στο Μόναχο για να... επιτεθεί τα Χριστούγεννα στις οθόνες.

Ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ θα είναι ο Εντουαρτ Σνόουντεν του Ολιβερ Στόουν

Ο Ολιβερ Στόουν είχε εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον του να μεταφέρει την ιστορία του διαχειριστή συστημάτων για την NSA και την CIA, Εντουαρτ Σνόουντεν, ο οποίος έδωσε στην δημοσιότητα τον Ιούνιο του 2013, πληροφορίες για το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης που εφάρμοζαν οι δυο υπηρεσίες.

Ο Στόουν δήλωνε πως η ιστορία του Σνόουντεν «είναι μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες της εποχής μας» και σύμφωνα με τον παραγωγό του Μόριτζ Μπόρμαν της Open Road, αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αποφάσισε να γυρίσει την ταινία μακριά από τα μεγάλα Χολιγουντιανά στούντιο ώστε να αποφύγει οποιαδήποτε πιθανή παρέμβαση.

Το σενάριο του φιλμ που ξεκίνησε γυρίσματα τον Ιανουάριο, για να προλάβει την ταινία που η Μπάρμπαρα Μπρόκολι ετοιμάζει πάνω στο ίδιο θέμα, είναι βασισμένο στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man», αλλά και στο «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα.

Οσο για τον τόνο που θα έχει το φιλμ; Δεν χρειάζεται να αναρωτιέστε. Ο Ολιβερ Στόουν άλλωστε έχει ήδη δηλώσει ότι θεωρεί τον Σνόουντεν, ήρωα: «Αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικάνικη Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της».

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Εντουαρντ Σνόουντεν κρατά ο Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ και γύρω του θα εμφανίζονται οι Σεϊλίν Γούντλεϊ, Μελίσα Λίο, Ζάκαρι Κουίντο, Τομ Γουίλικινσον, Τίμοθι Ολιφαντ, Ρις Ιφανς και Τζόελι Ρίτσαρντσον.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Ολιβερ Στόουν ετοιμάζει ταινία για τον Εντουαρντ Σνόουντεν