Buzz

Τι μάθαμε από τo τρέιλερ του «Interstellar»

στα 10

Εκτός του ότι o καλύτερος τρόπος για να περιγράψουμε το νέο φιλμ του Κρίστοφερ Νόλαν θα ήταν «μια περιπέτεια για τον σκεπτόμενο θεατή»;

Τι μάθαμε από τo τρέιλερ του «Interstellar»

Πιθανότατα αυτό ακριβώς που πλέον περιμένει κανείς από τον Κρίστοφερ Νόλαν, έναν σκηνοθέτη που από πολύ νωρίς έδειξε πως του αρέσουν τα δύσκολα παζλ, είτε αυτά είχαν την μορφή της κατακερμάτισης του κινηματογραφικού χρόνου στο Memento», είτε το πολύπλοκο μπλέξιμο πραγματικότητας και ονείρων στο «Inception».

To «Interstellar» δείχνει να είναι εξίσου φιλόδοξο, ακόμη κι αν μέχρι τώρα κρατούσε τα χαρτιά του κλειστά και τις πληροφορίες για το τι είναι η ταινία, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Το πρώτο τρέιλερ αναγκαστικά μας αποκαλύπτει μερικά πράγματα, αλλά μπορείτε να είστε σίγουροι ότι πολλά περισσότερα θα μας περιμένουν στην οθόνη.

1

1

Αυτό που μαθαίνουμε -και που για να είμαστε ειλικρινείς το είχαμε φανταστεί ήδη από τον τίτλο- είναι πως η ταινία του Νόλαν είναι πως η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επιστημονική φαντασία. Με έμφαση στο επιστημονική. Η ιδέα για το φιλμ ξεκίνησε από μια διάλεξη του αστροφυσικού Κιπ Θορν ο οποίος υποστηρίζει ότι το ταξίδι στον χρόνο είναι πιθανό μέσα από μια χωροχρονική τρύπα. Ο Θορν είναι επιστημονικός σύμβουλος στο φιλμ του Νόλαν οπότε μπορείτε να αναμένετε ότι τουλάχιστον η «φαντασία» του θα έχει βάση.

1

1

Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο που αποκαλύπτει το τρέιλερ, είναι πως βρισκόμαστε ήδη στο (ίσως όχι πολύ μακρινό) μέλλον. Η τεχνολογία για τέτοιου είδους ταξίδια υπάρχει και κυρίως, ο κόσμος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με μια σοβαρή κρίση, που δεν είναι άλλη από αυτήν της πείνας. Αρχικά υποθέταμε πως το φιλμ είχε να κάνει με την κλιματική αλλαγή αλλά το τρέιλερ κάνει σαφές πως «μας τελείωσε η τροφή», κι ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ θα πρέπει να ταξιδέψει ως τα άστρα για να βρει το κλειδί για την επιβίωση της ανθρωπότητας.

1

1

Ο χαρακτήρας του ΜακΚόναχι υπόσχεται πως θα επιστρέψει σπίτι, αλλά όπως μπορούμε να υποθέσουμε από τα πλάνα της μικρής του κόρης στο πρώτο κομμάτι του τρέιλερ και της Τζέσικα Τσαστέιν στο δεύτερο που υποθέτουμε είναι ο ίδιος χαρακτήρας ενήλικας πια, θα του πάρει αρκετά χρόνια μέχρι να το καταφέρει, προσθέτοντάς ένα ακόμη επίπεδο συγκίνησης σε κάτι που μοιάζει αρκετά συγκινητικό ούτως ή άλλως.

1

1

Τα πρώτα πλάνα μας δίνουν επίσης την ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο εντυπωσιακό καστ, τον ΜακΚόναχεϊ φυσικά, αλλά και την Τζέσικα Τσαστείν, τον κάισι Αφλεκ, τον Μάικλ Κέιν, τον Τζον Λίθγκοου (στον ρόλο του πατέρα του ήρωα;) την Αν Χάθαγουέι με διαστημική στολή. Και φυσικά μας δίνουν μια γεύση από τα ειδικά εφέ του φιλμ και το πως ο Νόλαν και οι συνεργάτες του φαντάζονται ένα ταξίδι στα άστρα. Και η αλήθεια είναι πως μοιάζει εντυπωσιακό.


Διαβάστε περισσότερα:

Tags: INTERSTELLAR