Buzz

Η Σίνθια Νίξον θα γίνει Εμιλι Ντίκινσον για τον Τέρενς Ντέιβις

στα 10

Απρόσμενη επιλογή πρωταγωνίστριας, κάνει το επόμενο σχέδιο του μεγάλου Βρετανού σκηνοθέτη και… κοινωνικού ανθρωπολόγου, σχεδόν τόσο ενδιαφέρον όσο η ηρωίδα της ταινίας του.

Η Σίνθια Νίξον θα γίνει Εμιλι Ντίκινσον για τον Τέρενς Ντέιβις

Η ταινία θα λέγεται «A Quiet Passion» και θα διεισδύει στη ζωή και τη σκέψη της μνημειώδους – και παροιμιωδώς τραγικής – ποιήτριας Εμιλι Ντίκινσον, από τα παιδικά της χρόνια μέχρι το θάνατό της.

Το σενάριο υπογράφει, φυσικά, ο ίδιος ο Τέρενς Ντέιβις, αποτυπώνοντας τη δημιουργό «από την ξεχωριστή ωριμότητα των παιδικών της χρόνων μέχρι τη βασανιστική απομόνωσή της, μιας σπάνιας γυναίκας που είδε μόνο επτά από τα πάνω από χίλια ποιήματά της να εκδίδονται στη διάρκεια της ζωής της.»

Η επιλογή της Σίνθια Νίξον – που δυστυχώς ή ευτυχώς πάντα θα είναι η κοκκινομάλλα, αυστηρή Μιράντα του «Sex and the City» - για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ένα ρόλο για τον οποίο θα έσκιζε τα ρούχα της όλη η γκάμα των τωρινών σταρ, από τη μία εκπλήσσει, από την άλλη προκαλεί έντονο ενδιαφέρον.

«Εγραψα το σενάριο έχοντας στο μυαλό μου τη Σίνθια,» λέει ο Τέρενς Ντέιβινς σε συνέντευξή του στο Hollywood Reporter. «Μόνο στα όνειρά μου πίστευα ότι ένα τέτοιο κάστινγκ θα γινόταν πραγματικότητα. Ποτέ, ούτε για μια στιγμή, δε φαντάστηκα ότι οι ελπίδες μου θα εκπληρώνονταν. Η Σίνθια έχει μια πολύ δυναμική αίσθηση του ρόλου και της ταινίας – και τώρα είναι η δική μας Εμιλι Ντίκινσον. Πετάω στα σύννεφα!»

Με τέτοιον ενθουσιασμό που επιδεικνύει ο Τέρενς Ντέιβις, δεν μπορούμε παρά να τον μοιραστούμε αυθόρμητα!

Διαβάστε περισσότερα για τον Τέρενς Ντέιβινς στο θέμα «Tέρενς Ντέιβις: Το πιο καλά κρυμμένο μυστικό της Βρετανίας!»

Θυμηθείτε την πιο πρόσφατη ταινία του Τέρενς Ντέιβις, «Το Βαθύ Μπλε του Ερωτα»