Buzz

Η Pixar επιστρέφει στο... Νέμο!

στα 10

Μπαίνοντας για τα καλά στο παιχνίδι των σίκουελ, πρίκουελ και λοιπών ανακυκλωμένων αγαθών, η Pixar επιστρέφει, μετά τα «Αυτοκίνητα» και το «Μπαμπούλας Α.Ε.», σε μια από τις μεγαλύτερες της επιτυχίες, ετοιμάζοντας ένα δεύτερο μέρος για το «Ψάχνοντας το Νέμο».

Η Pixar επιστρέφει στο... Νέμο!

Ηταν κατά τη διάρκεια της προωθητικής καμπάνιας του «John Carter», όταν ο Αντριου Στάντον είχε δηλώσει, τον περασμένο Μάιο, πως θα τον ενδιέφερε να σκηνοθετήσει ένα δεύτερο μέρος για το «Ψάχνοντας το Νέμο», τη δεύτερη πιο εμπορική ταινία της Pixar μέχρι και σήμερα και - σίγουρα - μια από τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων όλων των εποχών.

Τώρα, μετά τα δύο σίκουελ του «Τoy Story» (και ενδεχομένως ένα τρίτο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι ετοιμάζεται), το «Αυτοκίνητα 2» και το πρίκουελ του «Μπαμπούλας Α.Ε.» με τίτλο «Μπαμπούλες με Πτυχίο» που θα βγει στις αίθουσες το καλοκαίρι του 2013, ο Στάντον μοιάζει να έχει βρει την «ιδανική ιστορία» που αναζητούσε για να επιστρέψει στο Νέμο.

Η Pixar μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιώσει το νέο, αλλά όλα δείχνουν πως η φωτιά που κρύβεται πίσω από το καπνό της φήμης ενός σίκουελ για το «Ψάχνοντας το Νέμο» βρίσκεται στη νέα μανία της εταιρείας να μην αφήσει καμία της ταινία παραπονεμένη, χωρίς κάποια συνέχεια. Οπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Στάντον, θέλοντας να διασκεδάσει τις ανησυχίες των θαυμαστών της εταιρείας: «Είμαι σίγουρος πως θα δούμε και άλλα σίκουελ από την Pixar, αφού πια έχουμε απενοχοποιηθεί. Είναι οι πρωτότυπες ταινίες που μας κάνουν να συνεχίζουμε και τα σίκουελ που μας κάνουν να νιώθουμε πιστοί στις αρχές μας. Νομίζω πως συμβαίνει το ίδιο και με το κοινό».

Και είναι αλήθεια πως θα διατηρούσαμε τις επιφυλάξεις μας για το γεγονός πως η Pixar πέφτει στην παγίδα της ανακύκλωσης, αν τα μέχρι στιγμής σίκουελ της (κυρίως τα «Toy Story») δεν αποδείκνυαν πως αντιμετωπίζει την κάθε ταινία της ως μια ολοκαίνουρια εμπειρία, ξεπερνώντας σε στιγμές ακόμη και τις αρχικές της εμπνεύσεις.

Πριν από το σίκουελ του «Ψάχνοντας το Νέμο», θα δούμε ωστόσο μέχρι και το 2015 από την Pixar το «Brave», το «Dia De Los Muertos (από τον σκηνοθέτη του «Τoy Story 3», Λι Ανκριχ), το «The Good Dinosaur» (από τον συνσκηνοθέτη του «Up», Μπομπ Πέτερσον) και ένα ατιτλοφόρητο ακόμη φιλμ από τον σκηνοθέτη του «Up», Πιτ Ντόκτερ.

Ξεχάστε προς στιγμήν πως ο Αντριου Στάντον σκηνοθέτησε το «John Carter» και αναμείνατε περισσότερες πληροφορίες στο εγγύς μέλλον...