Buzz

Η «Νυμφομανής» του Λαρς φον Τρίερ θα έχει και...υπόθεση!

στα 10

Αποκαλύφθηκε στο European Film Market η υπόθεση του «Nymphomaniac», η ταινία που όλοι περιμένουν για να «κατασπαράξουν» και με το νόμο τον Λαρς φον Τρίερ!

Η «Νυμφομανής» του Λαρς φον Τρίερ θα έχει και...υπόθεση!
Σαρλότ μπορείς και καλύτερα...

Το «Nymphomaniac» είναι η ελαφριά και ποιητική ιστορία της ερωτικής διαδρομής μιας γυναίκας από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 50 ετών όπως τη μαθαίνουμε από την κεντρική ηρωίδα, τη νυμφομανή Τζο. Ενα κρύο χειμωνιατικό βράδυ ο Σέλιγκμαν, ένας μεσήλικας εργένης, βρίσκει τη Τζο ημιλιπόθυμη και τραυματισμένη σε ένα στενό. Τη μεταφέρει στο διαμέρισμα του για να της προσφέρει τις πρώτες βοήθειες προσπαθώντας να καταλάβει τι ακριβώς πήγε τόσο στραβά. Την ακούει με προσοχή καθώς σε οκτώ κεφάλαια, η Τζο αφηγείται την ιστορία της ζωής της, πλούσια σε συσχετισμούς και αλληλεπιδρούμενα επεισόδια.

Αυτή είναι η υπόθεση του «Nymphomaniac», της ταινίας που ο Λαρς φον Τρίερ θα γυρίσει σε soft core και hard core εκδοχή και στην οποία πρωταγωνιστεί ο Στέλαν Σκάρσγκαρντ και η μούσα του - μετά από δύο ταινίες, «Αντίχριστο» και «Melancholia» - Σαρλότ Γκενσμπούργκ.

Οπως δήλωσε πρόσφατα στην Guardian η Γκενσμπούργκ: «Δεν έχω διαβάσει το σενάριο. Με κάποιο τρόπο έπρεπε να δεσμευτώ χωρίς να το διαβάσω. Το μόνο που ξέρω για την ταινία είναι πως ο Λαρς φον Τρίερ θα χρησιμοποιήσει άλλους ηθοποιούς για τις πορνογραφικές σκηνές, όπως κάναμε και στον "Αντίχριστο", και εμείς θα κάνουμε τα υπόλοιπα. Δεν ξέρω μέχρι σε ποιο σημείο, αλλά ξέρω σίγουρα ότι έχω όρια. Είχα όρια στον "Αντίχριστο". Θυμάμαι ότι μου είπε να ικανοποιήσω με το χέρι μου τον ηθοποιό που θα έκανε τη σκηνή του σεξ και τότε είπα ότι δεν θα το κάνω. Τώρα θα δούμε που ακριβώς βρίσκονται τα όρια μου».

Τα γυρίσματα του «Nymphomaniac» θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι. Στα υψηλά κλιμάκια των Καννών συσκέπτονται καθημερινά για το τι θα κάνουν με τον «persona non grata» σκηνοθέτη προκειμένου να μη χάσουν μια ταινία που θα ισοδυναμεί με όση δημοσιότητα θα πάρει όλο το υπόλοιπο πρόγραμμα τους. Στη Δανία επιστρατεύονται fluffers και άλλα ερωτικά βοηθήματα ως μέρος του franchise της ταινίας. Αστειευόμαστε, αλλά πάλι με αυτόν τον Δανό κανείς δεν μπορεί να ξέρει...