Buzz

H Google δίνει τέλος στον εφιάλτη των spoilers!

στα 10

Ενα νέο πρόγραμμα θα επιτρέπει στη Google να εντοπίζει τα spoilers για τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές, δίνοντας τέλος στον εφιάλτη του «ελεύθερου» ιντερνετ.

H Google δίνει τέλος στον εφιάλτη των spoilers!

Η αμερικανική επιτροπή ευρεσιτεχνιών ενέκρινε μια πατέντα επεξεργασίας δεδομένων στη Google που μπορεί να είναι και η λύση για τα spoilers που συναντάμε καθημερινά στο δίκτυο γύρω από τις αγαπημένες μας σειρές, ταινίες που δεν έχουν βγει ακόμη στις αίθουσες ή δεν έχουμε δει και βιβλία που διαβάζουμε μεταχρονολογημένα.

Σύμφωνα με τη Google, ένα νέο πρόγραμμα ή ένα νέο application θα μπορεί να επεξεργάζεται το περιεχόμενο ενδιαφέροντος του κάθε χρήστη, αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκεται (αν πρόκειται για τηλεοπτική σειρά), «θολώνοντας» τα posts που περιέχουν spoilers και προειδοποιώντας με ειδικά pop-up σημειώματα.

Το ίδιο πρόγραμμα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ομάδες όπως book clubs ή σχολικές τάξεις, προκειμένου να καταμετρά την πρόοδο του κάθε μέλους ή και για να δίνει την άδεια σε κάποιον να ζητήσει από τους άλλους πληροφορίες για το «τι συμβαίνει παρακάτω», αν πρόκειται π.χ για ένα βιβλίο ή μια ταινία.

Spoilers! 607

Κανείς δεν ξέρει, όπως επισημαίνουν ειδικοί, αν το σύστημα αυτό θα μπορέσει να εφαρμοστεί σε κοινωνικά δίκτυα εκτός Google, αλλά, όπως και να το κάνουμε είναι μια καλή αρχή. Ισως και μια αφορμή για την Wikipedia να προειδοποιεί όταν στο Plot τμήμα των ταινιών της περιγράφει ολόκληρη την υπόθεση μιας ταινίας πριν καν αυτή βγει στις αίθουσες.

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Spoilers