Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: O φετινός Χρυσός Φοίνικας θα είναι... οικολογικός!

στα 10

Με την ευκαιρία του 67ου Φεστιβάλ Καννών, το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης που κατασκευάζεται από το 1998 στα ατελιέ της Chopard, θα κατασκευασθεί για πρώτη φορά από χρυσό με πιστοποίηση «Fairmined», μέρος της καινοτομίας της Chopard να συνδυάσει με τον καλύτερο τρόπο την πολυτέλεια με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κάννες 2014: O φετινός Χρυσός Φοίνικας θα είναι... οικολογικός!

«Το Φεστιβάλ των Καννών αντιπροσωπεύει απο ανέκαθεν το υψηλότερο επίπεδο τελειότητας στον τομέα της 7ης Τέχνης. Κατά συνέπεια, ειμαστε πολύ ευτυχείς πού η Chopard, ενας από τούς βασικούς χορηγούς του Φεστιβάλ, εδώ και 17 χρόνια, δημιουργεί τον Χρυσό Φοίνικα 2014, το σημαντικότερο βραβείο της διεθνούς κινηματογραφικής βιομηχανίας μέ χρυσό "Fairmined". Aυτός ο χρυσός ειναι το πλέον απαιτητικό πρότυπο στην αγορά του χρυσού σήμερα και προσθέτει ενα ασύγκριτο κύρος στον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ των Καννών».

Με αυτά τα λόγια χαιρέτησε ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Καννών, Τιερί Φρεμό, την πρωτοβουλία της Chopard να κατασκευάσει φέτος για πρώτη φορά το μεγάλο βραβείο της 67ης διόργάνωσης με χρυσό «Fairmined».

Το πρόγραμμα «The Journey to Sustainable Luxury» (Ταξίδι προς μια Βιώσιμη Πολυτέλεια) λανσαρίστηκε πρώτη φορά το Μάιο του 2013 στο 66ο Φεστιβάλ Καννών και αποτελεί μια συνεργασία της Chopard, μέλους του Responsible Jewellery Council (RJC), ηγετικού οργανισμού στην καθιέρωση των περιβαλοντικών, κοινωνικών και ηθικών προδιαγραφών και της Λίβια Φερθ, ιδρύτριας του Eco-Age. Οπως αναφέρουν οι επικεφαλής της Chopard: «Αυτό το εκτεταμένο πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα μέσω συγκεκριμένων δράσεων πού έχουν σάν σκοπό να ευνοούν τήν ανάπτυξη μιας βιώσιμης πολυτέλειας. Ετσι, ο ελβετικός οικος ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας δεσμεύεται να προμηθεύεται από προμηθευτές πού δικαιολογούν υπεύθυνες πρακτικές στον κοινωνικό και περιβαλοντικό τομέα.»

«Ειμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με την παγκόσμια αυτή πρεμιέρα», δήλωσε η Λιβια Φερθ. «Χάρη στην Chopard, ο «Fairmined» χρυσος διεισδύει στον κόσμο του σινεμά μέσω ενός απο τα πιό δυνατά του σύμβολα, του Χρυσού Φοίνικα. Για μιά ακόμη φορά, η Chopard αποδεικνύει οτι με το Ταξίδι της στην Βιώσιμη Πολυτέλεια βρίσκεται επικεφαλής της βιώσιμης πολυτέλειας».

«Ο χρυσός "Fairmined" ειναι δικαιος χρυσός που έχει εξορρυχθεί από μεταλλωρύχους που προέρχονται από μικρές βιοτεχνίες με την ειδική πιστοποίηση "Fairmined". Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται αυστηρό σεβασμό των κανόνων της οικονομικής, κοινωνικής και περιβαλοντικής ανάπτυξης κατά την εξόρρυξη. Η Chopard δέθηκε πιό στενά με την νοτιοαμερικανική ΜΚΟ ARM (Alliance for Responsible Mining) για να βοηθήσει τις κοινότητες μεταλλωρύχων της Λατινικής Αμερικής να αποκτήσουν αυτην την πολύτιμη πιστοποίηση. Πρώτη εταιρεία στον κόσμο στον χώρο της πολυτελούς ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας, η ελβετική μάρκα λειτουργεί υπέρ των μεταλλωρύχων, συνεισφέρει στην καλυτέρευση των συνθηκων της ζωής τους εξασφαλίζοντας κοινωνική ασφάλεια, διευκόλυνση στην μόρφωση και εκπαίδευση προστατεύοντας συγχρόνως τούς φυσικούς τους πόρους και το οικιστικό τους περιβάλλον. Η πιστοποίηση θα τους επιτρέψει να πλησιάσουν στην αγορά με νόμιμο τρόπο και να επιτύχουν μια δίκαιη τιμή στην πώληση του χρυσού.»

«Εμείς στο ARM ειμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι πρακτικές ‘Fairmined’ αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο», εξηγεί η Λίνα Βίλα, Εκτελεστική Διευθύντρια της ΜΚΟ. «Από το λανσάρισμα του "Journey to Sustainable Luxury", το εργο πού επιτέλεσε η Chopard μας βοήθησε να συνεχίσουμε να τραβούμε την προσοχή στην βιοτεχνική εξόρρυξη του χρυσού στην Νότιο Αμερική. Αυτή η νέα δραστηριότητα αποδεικνύει πόσο η Chopard εχει επενδύσει σ’αυτήν την αποστολή. Βιαζόμαστε νά ανακαλύψουμε τον Χρυσό Φοίνικα και εκείνον η εκείνη πού θα τον κρατήσει στά χέρια του φέτος!».

Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Δείτε παρακάτω τη διαδικασία δημιουργίας του φετινού Χρυσού Φοίνικα:

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

2

Διαβάστε περισσότερα για τη Chopard στο επίσημο site της στο ιντερνετ.