Buzz

To «Gimme Danger» επιστρέφει στο Ολύμπιον!

στα 10

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και το IN-EDIT Greece παρουσιάζουν μία ακόμη πιο «Gimme Danger» προβολή του ντοκιμαντέρ του Τζιμ Τζάρμους για τους Stooges.

Flix Team
To «Gimme Danger» επιστρέφει στο Ολύμπιον!

Μετά την επιτυχημένη του προβολή στο 57ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και ενώ συνεχίζει να βάζει φωτιές στις αίθουσες της Αθήνας, το «Gimme Danger» του Τζιμ Τζάρμους προβάλλεται σε συνεργασία με το In-Edit Greece στο Ολύμπιον στις 2 Δεκεμβρίου σε μια βραδιά που θα ξεκινήσει νωρίς και θα τελειώσει αργά...

Λίγο μετά τις 23:00, οι Inner Sail και η μπίρα SOL παίρνουν θέση στο φουαγιέ του Ολύμπιον, με ένα μουσικό live session και ακριβώς τα μεσάνυχτα η προβολή του «Gimme Danger» ξεκινά και η μουσική μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη.

Διαβάστε αναλυτικά: Flixibility: Μικρός οδηγός για αρχάριους στον rock 'n' (Ιggy) pop κόσμο των The Stooges

Stooges 607

Το «Gimme Danger» πιάνει την ιστορία (εκείνων που έγιναν οι) Stooges, από τα παιδικά τους χρόνια στην πόλη Αν Αρμπορ του Μίσιγκαν, μέχρι τη στιγμή που, το 2010, μπήκαν στο Rock and Roll Hall of Fame. Αφηγητής της ταινίας είναι ο Ιγκυ Ποπ, τώρα, με την κάμερα του Τζιμ Τζάρμους απέναντί του, στο σπίτι ή το τροχόσπιτό του: με τα lounge ρούχα του, ξυπόλητος, με το σφιχτό, μυώδες σώμα του και τα μάτια του που γυαλίζουν, διασκεδαστικός, ώριμος αλλά ακριβώς ίδιος με τότε, αφηγείται ολόκληρη την ιστορία του συγκροτήματος, προσπερνώντας σύντομα ό,τι επώδυνο, σφραγίζοντας την υπόλοιπη με την εθιστική γοητεία του.

Ο Τζάρμους μοντάρει το λόγο του με απίθανα υλικά από live, με συνεντεύξεις με όλους τους ζωντανούς Stooges - μέχρι και τον Σκοτ Αστον που έφυγε το 2014 - και τον πολύ, πολύ στενό κύκλο τους και υπογραμμίζει όσα λέγονται, με κομμάτια της ποπ κουλτούρας, του σινεμά και της τηλεόρασης, αλλά φυσικά και της μουσικής, που καταφέρνουν ιδανικά να δώσουν στους Stooges την πραγματική τους διάσταση. Δεν υπάρχει κανένας αισθησιασμός (πέρα από την πλήρη και τακτική αναφορά σε όλα τα είδη drugs που πέρασαν από πάνω κι από μέσα τους), κανένα κουτσομπολιό (η μοναδική αναφορά σε οτιδήποτε ερωτικό είναι η σύντομη σχέση του Ιγκυ με τη Nico κι είναι απίθανα ρομαντική), οι σύνδεσμοι με τον Λου Ριντ και με τον Ντέιβιντ Μπάουι αναφέρονται απαλά και σύντομα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη γνώμη του Flix για το «Gimme Danger»


Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την προβολή του «Gimme Danger» του Τζιμ Τζάρμους στο Ολύμπιον στις 2 Δεκεμβρίου εδώ.

Gimme Danger Olympion