Buzz

«Τα ιδανικά είναι ειρηνικά. Η ιστορία είναι βίαιη.» Πρώτο τρέιλερ για το «Fury» με τον Μπραντ Πιτ

στα 10

Το πρώτο επίσημο trailer της πολεμικής ταινίας που μπορεί να στείλει τον Μπραντ Πιτ με τανκ στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ, είναι εδώ, γεμάτο μάχες, αντρίκιες κουβέντες και... λίγο γυμνό Μπραντ για το γούστο!

«Τα ιδανικά είναι ειρηνικά. Η ιστορία είναι βίαιη.» Πρώτο τρέιλερ για το «Fury» με τον Μπραντ Πιτ

Γερμανία, Απρίλιος 1945. Βρισκόμαστε προς το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και παρακολουθούμε τις εξελίξεις μέσα από την ωμή ματιά στην καθημερινότητα μιας ομάδα στρατιωτών που αποτελούν το πλήρωμα ενός τανκ, του «Fury». Ο Στρατηγός τους, με το όνομα «Wardaddy», προσπαθεί να κρατήσει την πειθαρχία, το σθένος και την πίστη στο σκοπό τους ψηλά. Εκείνοι όμως είναι εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά, έχοντας από καιρό χάσει συντρόφους, αθωότητα, ελπίδα. Στα όρια των αντοχών τους, οφείλουν να φέρουν σε πέρας μία τελευταία αποστολή: να χτυπήσουν τους Ναζί στο πιο νευραλγικό τους σημείο.

Ο σκηνοθέτης του «Σαμποτάζ», Ντέιβιντ Αγιερ είχε αποδείξει από το «End of Watch» («Περιπολία» με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ), ότι τον ενδιαφέρει ένα σινεμά έντασης, ρεαλισμού, όπου η δράση δεν είναι αυτοσκοπός, όσο το ίδιο το σασπένς. Γυρίζοντας αυτή τη φορά σε 35άρι φιλμ κι έχοντας στο πλευρό του τον πιστό του συνεργάτη διευθυντή φωτογραφίας, Ρόμαν Βασιάνοφ, επιχειρεί να απεικονίσει την αναγκαιότητα και τη φρίκη του πολέμου, με μία ειλικρίνεια που έχουμε καιρό να δούμε. Ή, όπως λέει ο ίδιος, «δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ....»

1

Το πρώτο trailer που μόλις κυκλοφόρησε μας επιβεβαιώνει τις δηλώσεις του Αγιερ: η δράση και η βία δε λείπουν, κατά στιγμές μάλιστα εκρήγνυνται στην οθόνη, με τρόπο μάλλον κλασικό, παραδοσιακό των πολεμικών ταινιών. Στο προσκήνιο όμως βρίσκονται οι σχέσεις των στρατιωτών, η υπαρξιακή κόπωση, η ομαδικότητα, τα στραπατσαρισμένα ιδανικά. Και οι κοιλιακοί του Μπραντ.

Στο ρόλο του σκληροτράχηλου Wardaddy, ο Μπραντ Πιτ ρίχνεται στη μάχη με πολύ διαφορετικό τρόπο και ύφος από το μαύρο χιούμορ του Ταραντίνο στο «Αδωξη Μπάσταρδοι». Θα είναι άραγε αυτό το τανκ το όχημα ώστε ο Πιτ να φτάσει μέχρι το κόκκινο χαλί των Οσκαρ;

2

Προγραμματισμένο για τις αίθουσες της Αμερικής (και της Ελλάδας, από τη Feelgood), τον Νοέμβριο του 2014, εν μέσω της Οσκαρικής περιόδου, το «Fury» μοιάζει έτοιμο για την επέλαση που έχουν στο μυαλό τους στούντιο και παραγωγοί, οι οποίο το πλασάρουν, όχι σαν μια απλή πολεμική περιπέτεια, αλλά σαν στιβαρό δράμα με αξιώσεις για βραβεία και αναγνώριση.

Τον Μπραντ Πιτ πλαισιώνουν οι Σάια ΛαΜπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Μάικλ Πένια, Τζον Μπέρνθαλ, Τζέισον Αϊζακς και Σκοτ Ιστγουντ (ναι, ο γιος του «Dirty Harry»).

3Από διάλειμμα των γυρισμάτων

Δείτε το trailer και την ελληνική αφίσα παρακάτω κι επιλέξτε στρατόπεδο: θα κατέβετε με «Fury» στην οσκαρική κούρσα;

Διαβάστε ακόμα:


furygrposter