Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ

στα 10

Μετά τα φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, του Καϊρου και της Κωνστνατινούπολης και πριν την εξοδό της στις αίθουσες, η ταινία θα προβληθεί στο τμήμα Bright Future του φεστιβάλ.

Flix Team
Το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά στο φεστιβάλ του Ρότερνταμ

Χθες με την ανακοίνωση του επίσημου διαγωνιστικού προγράμματος του φεστιβάλ του Ρότερνταμ μάθαμε πως «Οι Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου», η πρώτη μεγάλου μήκους του Κύρου Παπαβασιλείου θα κάνει εκεί την πρώτη της προβολή διεκδικώντας ένα από τα βραβεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ για τις «Οι Εντυπώσεις ενός Πνιγμένου»

Τώρα καθώς το τμήμα του φεστιβάλ Bright Future ανακοινώνει τις δικές του επιλογές συναντάμε σε αυτές μια ακόμη ελληνική ταινία, το «Για Πάντα» της Μαργαρίτας Μαντά.

Ο Κώστας είναι οδηγός στον Hλεκτρικό Σιδηρόδρομο που διασχίζει κάθε μέρα την πόλη από τη μία της άκρη στην άλλη και κυλάει πάνω στα ίχνη των αρχαίων της ποταμιών που σκεπάστηκαν για να γίνουν δρόμοι. Η Άννα είναι πωλήτρια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στον Πειραιά, στο λιμάνι της πόλης, εκεί όπου κάποτε τα ποτάμια της χύνονταν στη θάλασσα.

Ο Κώστας ξέρει την Άννα. Την βλέπει από το τζάμι της καμπίνας του κάθε πρωί που την παίρνει με το τραίνο του από το Θησείο για να την πάει στον Πειραιά, κάθε απόγευμα που την παίρνει από τον Πειραιά για να την πάει πίσω στο Θησείο. Η Άννα δεν ξέρει τον Κώστα. Από το τζάμι του βαγονιού της βλέπει κάθε μέρα την ίδια διαδρομή στην ερημιά της πόλης χωρίς να ξέρει ποιος οδηγεί το τραίνο.

Ο Κώστας και η Άννα κάνουν κάθε μέρα το ίδιο πράγμα, με τον ίδιο τρόπο και στον ίδιο ρυθμό. Πάνε στη δουλειά τους, τελειώνουν τη δουλειά τους, επιστρέφουν στο σπίτι τους, τρωνε βραδινό μπροστά σε μια ανοιχτή τηλεόραση. Την ημέρα που ένα τυχαίο γεγονός ανατρέπει τη ζωή του, ο Κώστας αποφασίζει να βγει απ’ τη μοναξιά του και να προσεγγίσει την Άννα.

Αρχικά διστακτικά και μετά επίμονα, ο Κώστας θα διεκδικήσει το δικαίωμά του στη ζωή και τον έρωτα. Αρχικά επιφυλακτικά και στη συνέχεια αποφασιστικά, η Άννα θα αφήσει τη μοναξιά της και θα ενδώσει στην ανάγκη της για αγάπη παντοτινή. Οι δύο αυτοί άνθρωποι θα συναντηθούν στην έρημη Αθήνα, στην αυγή μιας καινούργιας, φωτεινής μέρας.

Η ταινία θα διανεμηθεί στην Ελλάδα στις 29 Ιανουαρίου, αποκλειστικά στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Για Πάντα»: