Industry

Ο Φατίχ Ακίν έρχεται στην Αθήνα για να περάσει 2 μέρες μαζί σας

στα 10

Με ευκαιρία την πρεμιέρα της νέας του ταινίας, «Η Μαχαιριά», στην Ελλάδα, ο Φατίχ Ακίν έρχεται στην Αθήνα για μια βόλτα στα παλιά.

Flix Team
Ο Φατίχ Ακίν έρχεται στην Αθήνα για να περάσει 2 μέρες μαζί σας

Η νέα ταινία του Φατίχ Ακίν, «The Cut / Η Μαχαιριά», το μεγαλεπήβολο έπος του για τη σφαγή των Αρμενίων, ετοιμάζεται για το πολυαναμενόμενο ραντεβού της με τις ελληνικές αίθουσες. Το ίδιο κι ο Φατίχ Ακίν με το κοινό! Με ευκαιρία την πρεμιέρα της ταινίας, το Goethe Institut της Αθήνας και η εταιρεία διανομής Rosebud 21 προσκαλούν τον σκηνοθέτη στην πόλη που συχνά έχει επισκεφτεί, χτίζοντας στενούς καλλιτεχνικούς και προσωπικούς δεσμούς και διοργανώνουν προς τιμήν του ένα θαυμάσιο αφιέρωμα.

Διαβάστε ακόμη: Ο Φατίχ Ακίν καταπιάνεται με το ιστορικό έπος στο «The Cut»

«Η Μαχαιριά» είναι το τελευταίο μέρος της τριλογίας του Φατίχ Ακίν, «Αγάπη, Θάνατος και Διάβολος»: Η Αγάπη ήταν το θέμα του στο «Ποτέ Μαζί», ο Θάνατος στο «Η Ακρη του Ουρανού». Το «The Cut» δεν είναι παρά η κινηματογραφική εκδοχή του «Διαβόλου», του Κακού στον άνθρωπο, του κακού που οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν στους ανθρώπους.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Η Μαχαιριά», παρουσία του Φατίχ Ακίν, θα γίνει την Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου, μόνο με προσκλήσεις, στον κινηματογράφο Δαναό. Την επομένη μέρα όμως, Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στο Ινστιτούτο Γκαίτε της Αθήνας, θα προβληθούν οι δύο πρώτες ταινίες της τριλογίας, «Ποτέ Μαζί» και «Η Ακρη του Ουρανού»: Ο Φατίχ Ακίν θα βρίσκεται εκεί για να τις παρουσιάσει και να συνομιλήσει με τους θεατές.

info

  • Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου
  • Goethe Institut της Αθήνας, Ομήρου 14-16, τηλ. 210 3661000
  • 18.00 – «Ποτέ Μαζί» («Gegen die Wand»)
  • 20.30 – «Η Ακρη του Ουρανού» («Auf der anderen Seite» / «The Edge of Heaven»)
  • περισσότερες πληροφορίες: goethe.de/athen

Διαβάστε ακόμη: