Buzz

Εχετε γενέθλια; Φτιάξτε την τούρτα του Τιμ Μπάρτον!

στα 10

Ενα μικρού μήκους animation φιλμάκι με τίτλο «The Caketrope of BURTON's Team» μας παρουσιάζει τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα όνειρα: μία σοκολατένια τούρτα εμπνευσμένη από τα έργα, την αισθητική και τα σύμβολα του Τιμ Μπάρτον. Την αφιερώνουμε σε όποιον έχει γενέθλια σήμερα!

Εχετε γενέθλια; Φτιάξτε την τούρτα του Τιμ Μπάρτον!

O Τιμ Μπάρτον φαίνεται ότι αποτελεί αστείρευτη πηγή έμπνευσης σε νέους δημιουργούς για να πειραματιστούν με το στιλ και την εικόνα του, να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, αλλά ξεκάθαρα αφιερωμένο στην αισθητική του γκοθ ρομαντικού σκηνοθέτη. Μετά τον graphic designer Μαρτέν Γουτισέτ που συνοψίζει σε 5 λεπτά το έργο Τιμ Μπάρτον, ο animation designer Αλεξάντρ Ντουμπόσκ καταθέτει τη δική του ιδέα και το δικό του ...σοκολατένιο φόρο τιμής στον σκηνοθέτη: πώς θα ήταν μία τούρτα φτιαγμένη από τα υλικά των ταινιών του Μπάρτον;

Το φιλμάκι (το οποίο θα αρχίσει να κάνει το γύρο των διεθνών φεστιβάλ μικρού μήκους) ονομάζεται «The Caketrope of BURTON's Team» κι έχει φτιαχτεί με την μέθοδο του stop motion animation. Η ομάδα του Ντουμπόσκ κατασκεύασε κομμάτι κομμάτι (νεκροκεφαλή-νεκροκεφαλή, νυχτερίδα-νυχτερίδα) την σοκολατένια τούρτα, για κάθε καρέ γυρίσματος στο στούντιο. Ο συνθέτης Γιαν Φιορέλο έστησε το αριστουργηματικό sound design και έγραψε το μουσικό σκορ της ταινίας, το οποίο και αυτό εμπνέεται από τις μουσικές του Ντάνι Ελφμαν.

Δείτε τις φωτογραφίες και πάρτε ιδέες. Είμαστε πολλοί οι μεγάλοι φαν του σκηνοθέτη με την σκοτεινή εικόνα και τη φωτεινή καρδιά και μία τέτοια σοκολατένια χειρονομία θα την εκτιμούσαμε!

Πριν φορέσετε την ζαχαροπλαστική σας ποδιά, ξαναθυμηθείτε το φόρο τιμής που σκάρωσε σε παραγωγή του πρόσφατα το flix: ένα βίντεο 10 σκηνών που εξηγούν γιατί αγαπάμε το μελαγχολικό σύμπαν του Τιμ Μπάρτον.