Buzz

Ανατροπή! Το Playboy ζητά συγγνώμη από τον Ενιο Μορικόνε και μηνύει το δημοσιογράφο του

στα 10

Ανατροπή στην υπόθεση Μορικόνε-Ταραντίνο, με το Playboy να ζητά επισήμως συγγνώμη από τον Ιταλό συνθέτη και τους συνδρομητές του, ενώ καταθέτει μήνυση εναντίον του δημοσιογράφου που πλαστογράφησε τη συνέντευξη.

Ανατροπή! Το Playboy ζητά συγγνώμη από τον Ενιο Μορικόνε και μηνύει το δημοσιογράφο του

Το τεύχος Δεκεμβρίου της γερμανικής έκδοσης του Playboy που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες έβαλε φωιές! Συνέντευξη του σπουδαίου Ιταλού συνθέτη, Ενιο Μορικόνε, στον οποίο το περιοδικό έχει αφιέρωμα γιατί συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής [και 72 χρόνια καριέρας!], τον θέλει να αποκαλεί τον Κουέντιν Ταραντίνο "κρετίνο" και τις ταινίες του "σκουπίδια". «Είναι απόλυτα χαοτικός. Μιλάει χωρίς να σκέφτεται, κάνει τα πάντα την τελευταία στιγμή. Δεν έχει ιδέα. Παίρνει ξαφνικά και ζητάει ένα πλήρες σάουντρακ μέσα σε λίγες μόλις μέρες. Αυτό δεν είναι εφικτό. Με κάνει τόσο έξαλλο. Δεν πρόκειται να το ανεχτώ. Και του το είπα την τελευταία φορά».

Μία μέρα μετά, ο Μορικόνε διέψευσε κατηγορηματικά το quote του περιοδικού. «Είναι απολύτως ψέματα. Δεν έχω δώσει συνέντευξη στο γερμανικό Playboy και δεν έχω αποκαλέσει ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο, ούτε τις ταινίες του σκουπίδια. Σε συνέντευξη Τύπου στο Λονδίνο, μπροστά στον Ταραντίνο, έχω δηλώσει ότι τον θεωρώ έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες όλων των εποχών. Εχω εξουσιοδοτήσει τον δικηγόρο μου στην Ιταλία να κινηθεί νομικά».

Διαβάστε περισσότερα: Ο Ενιο Μορικόνε εξηγεί: «Δεν έχω αποκαλέσει ποτέ κρετίνο τον Ταραντίνο, ούτε τις ταινίες του σκουπίδια»

Ennio Morricone Quentin Tarantino 607 2

Προχθές, το γερμανικό Playboy επέμεινε στη δημοσίευσή του και στήριξε τον αρθρογράφο Μαρσέλ Αντερς και έκανε επίσημες δηλώσεις, μέσω του εκδοτικού του οίκου. «Με έκπληξή μας διαβάσαμε ότι ο συνθέτης Ενιο Μορικόνε αρνείται ότι έδωσε συνέντευξη στο Γερμανικό Playboy. Η συνέντευξη έγινε στις 30 Ιουνίου του 2018, στο σπίτι του στη Ρώμη. Τη συνέντευξη κανόνισε ο υπεύθυνος διοργανωτής συναυλιών Semmel Concerts, o οποίος ήταν παρών στη συζήτηση. Επίσης, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι ο μαέστρος δεν βρίσκει σαφές ή ακριβές από όσα είπε στον μουσικό δημοσιογράφο Μαρσέλ Αντερς και τυπώθηκαν στο περιοδικό μας....»

Και σήμερα... νέα ανατροπή!

Σύμφωνα με το Variety, o δημοσιογράφος της επίμαχης συνέντευξης, Μαρσέλ Αντερς, ομολόγησε ότι έκανε μία σειρά από «τρομερά λάθη» στο κομμάτι, ανάμεσα στα οποία «να χρησιμοποιήσει ατάκες που βρήκε από προηγούμενες συνεντεύξεις σε άλλα έντυπα» μέσα στο κείμενό του.

Ennio Morricone Tarantino 607 1

Οι εκδότες του Playboy αμέσως αντέδρασαν με δηλώσεις που ξεκαθαρίζουν ότι ο συνεργάτης τους «προσέβαλε τη δημοσιογραφική δεοντολογία» και ότι «αυτή η τακτική δεν εκπροσωπεί την εργασιακή ηθική και το επίπεδο του περιοδικού στο σύνολό του». Το περιοδικό απολογήθηκε στους αναγνώστες του, «γιατί απέτυχε να τους γλιτώσει από όλη αυτή τη φάρσα». Επιπλέον, στην επίσημη δήλωσή του το Playboy υποστηρίζει ότι θα προχωρήσει νομικά κατά του Μαρσέλ Αντερς.

«Σε όλα τα χρόνια συνεργασίας μας, o εξαιρετικά έμπειρος δημοσιογράφος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης στη βιομηχανία, δεν μας είχε δώσει ποτέ την παραμικρή αφορμή να αμφιβάλουμε για την αξιοπιστία ή το ταλέντο του. Με απογοήτευσή μας συνειδητοποιούμε σήμερα ότι υπάρχουν κομμάτια της συνέντευξης που δεν αποτυπώνουν σωστά τα λόγια του κύριου Μορικόνε».

Οι δηλώσεις του επίσημου Playboy δημοσιεύθηκαν στο επίσημο site του περιοδικού, αλλά επίσης στάλθηκαν με newsletter στους 65.000 συνδρομητές της έκδοσης.

Ελπίζουμε να μπει μία τελεία σε αυτή την, πράγματι, φάρσα.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Nέες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Once Upon a Time in Hollywood» του Κουέντιν Ταραντίνο