Φεστιβάλ / Βραβεία

Το μεγαλύτερο φάουλ των ΕΜΜΥ 2017 έγραψε ιστορία

στα 10

Σε μία βραδιά που η τηλεόραση απέδειξε σωστή πολιτική θερμοκρασία και επέλεξε βραβεία με τόλμη, μία στιγμή της απονομής υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα από το (ατυχές) χιούμορ.

Το μεγαλύτερο φάουλ των ΕΜΜΥ 2017 έγραψε ιστορία

Η 69η τελετή απονομής των βραβείων ΕΜΜΥ ήταν μία βραδιά όπου η τηλεόραση επιβράβευσε με θάρρος και τόλμη όσα ο Πρόεδρος Τραμπ καταδικάζει: το ταλέντο μεταναστών 2ης γενιάς, αφροαμερικανών, γυναικών, εκπροσώπων της LGBT κοινότητας. Σειρές που μιλούν (προειδοποιούν) για μία δυστοπική μελλοντική χώρα. Πέννες που υμνούν τη διαφορετικότητα. Κι ενώ η πραγματικά «μεγάλη» και σπουδαία Αμερική είχε το μικρόφωνο, ξαφνικά, κάποιος άλλος είχε το πόντιουμ.

Διαβάστε αναλυτικά: Βραβεία Emmy 2017: Τα πρώτα Emmys της εποχής Τραμπ


Η επιλογή των σεναριογράφων (αναρωτιόμαστε κατά πόσο κι ο Στίβεν Κολμπέρ είχε λόγο σε όλο αυτό) να φέρουν στη σκηνή τον Σον Σπάισερ, τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, σ' ένα «αστειάκι» που είχε να κάνει με το μέγεθος του κοινού των φετινών ΕΜΜΥ, έκανε πάταγο μέσα κι έξω από την αίθουσα. Ο viral θόρυβος ήταν αρχικά από έκπληξη, αμηχανία, σοκ (δεν θυμόμαστε τόσο έντονες αντιδράσεις στα πρόσωπα των σταρ στο κοινό, εδώ και χρόνια). Μετέπειτα από γενική κατακραυγή.

Διαβάστε περισσότερα: Emmy 2017: Αναλυτικά όλα τα βραβεία σε όλες τις κατηγορίες

Sean Spicer 607 1

Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί το προφανές: έλα μωρέ πλάκα έκαναν. Χιούμορ. (Αυτο)σαρκασμός. Κάποιοι (ευτυχώς) στάθηκαν πιο αυστηροί και φώναξαν: ντροπή. Μίλησαν για το πόσο τα αστειάκια του Χόλιγουντ ευθύνονται για τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς συμμετείχαν (θυμηθείτε τον Τζίμι Φάλλον σε μία προεκλογική συνέντευξη με τον Τραμπ να του ζητά, χαριτωμένα, να αγγίξει τα μαλλιά του) στην κανονικοποίηση, στην εξομάλυνση του φασισμού. Ελα μωρέ, πλάκα έχει κι ο Ντόναλντ.

Sean Spicer 607 2

Και τώρα το επανέλαβαν. Σκεφτείτε το λίγο: το πρόσωπο και το στόμα του πιο απεχθούς ρατσιστή, σεξιστή, ομοφοβικού Προέδρου που γνώρισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στη σύγχρονη ιστορία τους, παραιτείται και έρχεται σε μια χολιγουντιανή βραδιά για να γίνει μέρος του αστείου και να εισπράξει χειροκρότημα. Φάουλ. Τεράστιο φάουλ.

SEAN SPICER 607 3

Ο Σπάισερ, από ότι είδαμε στις φωτογραφίες και τα ρεπορτάζ, το καταευχαριστήθηκε. Πήγε σε όλα τα πάρτι. Εβγαλε χαμογελαστές φωτογραφίες στα λόμπι. Selfies με (ιδιου IQ) καλεσμένους. Κι άφησε το «πολιτικό Χόλιγουντ» άφωνο: κάποιος μπορεί να λέει αισχρά ψέμματα στον αμερικανικό λαό για μήνες, να υπερασπίζεται πολιτικά εγκλήματα, να πληρώνεται από τους φορολογούμενους για να τους εξαπατά και τελικά να τον καλούμε και στο πάρτι μας;

Το όλο περιστατικό θα ήταν κάτι που θα πρωταγωνιστούσε στο μονόλογο του Στίβεν Κολμπέρ την επόμενη κιόλας μέρα. Ο συνήθως εξαιρετικός πολιτικός σχολιαστής, θα ξέσκιζε τους υπεύθυνους με το σχόλιό του. Σήμερα, δυστυχώς, είναι από την άλλη πλευρά. Περιμένουμε με ανυπομονησία την αυτοκριτική του.

Δείτε τις αντιδράσεις που προκάλεσε η εμφάνιση Σον Σπάισερ:

SEAN SPICER 607 4

SEAN SPICER 607 5

SEAN SPICER 607 6

SEAN SPICER 607 7

SEAN SPICER 607 9

Διαβάστε περισσότερα: