Φεστιβάλ / Βραβεία

Είναι το «Magical Girl» η καλύτερη Ισπανική ταινία της χρονιάς;

στα 10

H δεύτερη μεγάλου μήκους του Κάρλος Βερμούτ πριν την πρεμιέρα της στο Σαν Σεμπαστιάν και το Τορόντο, έχει ήδη χτίσει ένα θεαματικό buzz.

Είναι το «Magical Girl» η καλύτερη Ισπανική ταινία της χρονιάς;

Δανείζεται τον τίτλο της από το sub genre των γιαπωνέζικων anime, γεμάτο από νεαρές ηρωίδες με μαγικές υπερδυνάμεις, κάτι που αγαπά ιδιαίτερα η κόρη ενός από τους ήρωες της ταινίας, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι που πάσχει από λευχαιμία.

Αποφασισμένος να της αγοράσει ένα πανάκριβο μοναδικό φόρεμα πιστό αντίγραφο της ηρωίδας που αγαπά, ο πατέρας της Λουίς θα αποφασίσει να εκβιάσει μια πλούσια γυναίκα γεμάτη ψυχολογικά προβλήματα που θα γνωρίσει τυχαία και η οποία θα οδηγηθεί εξ΄αιτίας του σε ένα σκοτεινό μονοπάτι μέχρι την στιγμή που με την βοήθεια ενός άντρα από το παρελθόν της θα ζητήσει εκδίκηση.

Διαβάζοντας την περίληψη της ιστορίας του, η πρώτη σκέψη είναι πως αυτό το γοητευτικό φιλόδοξο δράμα φλερτάρει έντονα με το θρίλερ, όμως το τρέιλερ υπόσχεται κάτι πολύ πιο σύνθετο και βαθύ από μια απλή ιστορία θλίψης, λάθος πράξεων κι εκδίκησης. Σύμφωνα με την περιγραφή του, το «Magical Girl» είναι «ένα τρίπτυχο που εξερευνά τους εχθρούς της ψυχής, τις αντιθέσεις της ανθρώπινης φύσης, ανάμεσα στην λογική και τα ένστικτα».

Magical Girl 607

Ηδη στην Ισπανία πριν ακόμη η ταινία κάνει την πρώτη της προβολή στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν (για να ταξιδέψει στη συνέχεια στο Τορόντο), πολλοί μιλούν για την καλύτερη ισπανική ταινία των τελευταίων χρόνων και αναφέρουν τον Βερμούτ σαν έναν σκηνοθέτη το (ελαφρώς παράξενο) όνομα του οποίου, αξίζει να θυμάστε.

Magical Girl 607

Εχοντας ξεκινήσει σαν κομίστας για να κάνει το 2011 την πρώτη του μεγάλου μήκους «Diamond Flash» μετά από δουλειές στην τηλεόραση και μικρού μήκους, ο Βερμούτ λέει πως ο τρόπος του σαν σκηνοθέτης είναι να «εμπιστεύομαι τον θεατή. Πιστεύω ότι ο θεατής είναι έξυπνος κι ευαίσθητος και πως θα κατορθώσει να συμπληρώσει τα κενά που έχω αφήσει στο φιλμ, με έναν τρόπο τρομακτικό, πιθανότατα πολύ πιο φοβερό απ΄όσο εγώ θα μπορούσα να φανταστώ σαν σκηνοθέτης».

Magical Girl 607

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του «Magical Girl» καθώς κι ένα making of από τα γυρίσματα του φιλμ (πατήστε cc στο βίντεο για υπότιτλους).

Magical Girl teaser poster 607

Magical Girl teaser poster 2 607

Magical Girl teaser poster 3 607