Φεστιβάλ / Βραβεία

Ειδική μνεία για τη «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου

στα 10

Η ελληνική ταινία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ κι εντυπωσίασε ως « ένα ξεχωριστό πορτρέτο ενός γυναικείου χαρακτήρα».

Ειδική μνεία για τη «Χαρά» του Ηλία Γιαννακάκη στο φεστιβάλ του Εδιμβούργου

Τα βραβεία του φεστιβάλ δόθηκαν χτες με την ολοκλήρωση της διοργάνωσης κι ανάμεσα στις ταινίες που ξεχώρισαν συναντάμε και το φιλμ του Ηλία Γιαννακάκη, την ιστορία μιας γυναίκας που κλέβει ένα μωρό από ένα μαιευτήριο και το προστατεύει, φτάνοντας ακόμη κι ως το φόνο.

Η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ, τίμησε το φιλμ με μια ειδική μνεία σε «ένα μοναδικό πορτρέτο ενός γυναικείου χαρακτήρα και μια εξαιρετική ερμηνεία από την Αμαλία Μουτούση». Η Αμαλίας Μουτούση είναι όντως εντυπωσιακή στον ρόλο της κεντρικής ηρωίδας, κάτι που είχαμε επισημάνει κι όταν είδαμε για πρώτη φορά την ταινία στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης όπου γράφαμε: «η Αμαλία Μουτούση, συχνά στομφώδης και θεατρική στις κινηματογραφικές της ερμηνείες, φτιάχνει ένα ρόλο αψεγάδιαστο, διακριτικό, με βάθος, εσωτερικότητα, δύναμη στο βλέμμα και νόημα στην κάθε της κίνηση».

Το μεγάλο βραβείο στο διεθνές διαγωνιστικό του φεστιβάλ πήγε στο «A World Not Ours» του Μαχντί Φλάιφελ από τον Λίβανο, το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας στο ντοκιμαντέρ «Leviathan» των Λουσιέν Καστένγκ-Τέιλορ και Βερένα Παραβέλ.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ, και διαβάστε εδώ, την συνέντευξη του Ηλία Γιαννακάκη