Buzz

Καταδίωξη μετά μουσικής: Τρέιλερ για το «Baby Driver» του Εντγκαρ Ράιτ

στα 10

Τέσσερα χρόνια μετά το «The World’s End», ο σκηνοθέτης του «Shaun of the Dead» επιστρέφει με μια ακόμα ποπ προσωπική κατάθεση σε ένα κλασικό κινηματογραφικό είδος – κάτι σαν το «Drive» σε μιούζικαλ!

Καταδίωξη μετά μουσικής: Τρέιλερ για το «Baby Driver» του Εντγκαρ Ράιτ

Update 14/7: Δείτε στο τέλος του κειμένου ολόκληρη την εναρκτήρια σεκάνς καταδίωξης από την ταινία, που μάλλον είναι και η καλύτερη σκηνή δράσης που θα δείτε φέτος!

Οπως φαίνεται, τo «The Fate of the Furious» δεν είναι η μοναδική ταινία που θα μας κάνει φέτος να πάρουμε τους δρόμους!

Από την ταινία τρόμου με ζόμπι («Shaun of the Dead») μέχρι το συνομωσιολογικό/αστυνομικό θρίλερ («Hot Fuzz») και από την τελολογική επιστημονική φαντασία («The World’s End») μέχρι τα νεανικά κόμικ («Scott Pilgrim vs. the World»), ο Εντγκαρ Ράιτ έχει αποδειχθεί σπεσιαλίστας σε ένα απολαυστικό σινεμά γεμάτο ποπ αναφορές και ευρηματικά τουίστ πάνω σε διαφορετικά κινηματογραφικά ήδη, που φλερτάρει εμπνευσμένα τόσο με την παρωδία όσο και με τον φόρο τιμής – έστω κι αν στη χώρα μας δεν βρήκε ποτέ την αναγνώριση (και τη διανομή) που του αξίζει.

Τέσσερα χρόνια μετά το sci-fi «The World’s End» κι αφού φλέρταρε για λίγο με τη σκηνοθεσία του «Ant Man» της Marvel (πριν το εγκαταλείψει εξαιτίας διαφωνιών με το στούντιο), ο Βρετανός σκηνοθέτης επιστρέφει για να μας χαρίσει αυτή τη φορά τη δική του εκδοχή πάνω στην κλασική χολιγουντιανή ταινία καταδίωξης, κάτι σαν το «Drive» σε μιούζικαλ.

Διαβάστε ακόμη: Η Σαρλίζ Θερόν είναι... ατομική βόμβα στο «Atomic Blonde»

Baby Driver 607

Σύμφωνα με την επίσημη υπόθεση της ταινίας, ο Baby (ναι, αυτό είναι το όνομά του!) είναι ένας νεαρός χαρισματικός οδηγός ο οποίος πάσχει από ένα έντονο βουητό στ’ αυτιά που τον αναγκάζει να ακούει συνέχεια μουσική με ακουστικά. Ο Baby δουλεύει για μια συμμορία αναλαμβάνοντας να φυγαδεύει τα μέλη της έπειτα από κάθε ληστεία, αλλά αποφασίζει να αφήσει πίσω του το έγκλημα όταν συναντά και ερωτεύεται το κορίτσι των ονείρων του. Ομως το αφεντικό του έχει άλλα σχέδια γι’ αυτόν, καθώς του αναθέτει μια τελευταία ριψοκίνδυνη αποστολή που θα απειλήσει τη ζωή, την ελευθερία και τον νέο του έρωτα.

Ναι, όλα αυτά ακούγονται μάλλον εξαιρετικά οικεία και συνηθισμένα, είμαστε σίγουροι, όμως, ότι το ταλέντο του Ράιτ και το αλλόκοτο εύρημα που μεταφέρει με πρωτοτυπία το φιλμ στα λημέρια του μιούζικαλ θα κάνουν τη διαφορά.

Baby Driver 607

Οι Ανσελ Ελγκορτ, Τζέιμι Φοξ, Κέβιν Σπέισι, Λίλι Τζέιμς, Τζον Χαμ και Τζον Μπέρνταλ πρωταγωνιστούν στην ταινία, η οποία έκανε μόλις την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ SXSW του Τέξας, όπου οι πρώτες κριτικές υπήρξαν εξαιρετικά ευνοϊκές κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για το καλύτερο soundtrack της χρονιάς.

Αλλά καλύτερα να αφήσουμε τον ίδιο τον σκηνοθέτη να μας τα εξηγήσει: «Πάντα ήθελα να κάνω μια ταινία δράσης που να κινητοποιείται από τη μουσική. Είναι κάτι που αποτελεί σε μεγάλο βαθμό μέρος των προηγούμενων ταινιών μου και σκέφτηκα αυτή την ιδέα για το πώς να το πάω ένα βήμα παραπέρα με το να έχω έναν χαρακτήρα που ακούει μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της ταινίας. Ετσι, έχουμε αυτόν τον νεαρό οδηγό που πρέπει να δημιουργήσει ένα σάουντρακ για ολόκληρη την ύπαρξή του, ειδικά για τις ληστείες και τις γρήγορες αποδράσεις που ακολουθούν».

Baby Driver 607

Και συμπληρώνει ο Εντγκαρ Ράιτ: «Είναι μια γκανγκστερική ταινία δράσης. Είναι αστεία σε σημεία αλλά δεν είναι κωμωδία. Γίνεται πραγματικά έντονη και απειλητική. Αυτό ήταν πραγματικά διασκεδαστικό για μένα – να κάνω δραματικές ή θρίλερ σκηνές που ανέβαζαν το στοίχημα».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στην Αγγλία και την Αμερική τον Αύγουστο, και ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε και στα μέρη μας. Προς το παρόν, δείτε παρακάτω τα δύο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησαν, καθώς και την αφίσα που παραπέμπει ελαφρώς στην αισθητική του «Grindhouse» (όπου -διόλου τυχαία- ο Ράιτ είχε σκηνοθετήσει ένα από τα ψεύτικα τρέιλερ).



Update 14/7: Δείτε παρακάτω ολόκληρη την εναρκτήρια σεκάνς καταδίωξης από την ταινία.


Δείτε περισσότερα νέα τρέιλερ

Baby Driver poster 607