Buzz

Easy come, easy go. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν δε θα παίξει τελικά τον Φρέντι Μέρκιουρι

στα 10

Οι (υπόλοιποι) Queen μάλλον έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου, μια κι έφεραν αντιστάσεις ώστε η κινηματογραφική βιογραφία του frontman τους να γίνει… κατάλληλη και για ανηλίκους.

Easy come, easy go. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν δε θα παίξει τελικά τον Φρέντι Μέρκιουρι

Εμοιαζε φιλόδοξο και συναρπαστικό. Ο Σάσα Μπάρον Κόεν, σ’ ένα πρότζεκτ που είχε αναλάβει προσωπικά, με ενθουσιασμό και αγάπη, θα υποδύονταν τον Φρέντι Μέρκιουρι, τον πληθωρικό και δραματικό frontman των Queen. Στην παραγωγή, η Sony, η GK Films και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Μαζί και η Queen Films κι εκεί κάπου ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Η εναπομείνασα μπάντα δεν ενέκρινε τις προτάσεις σκηνοθετών για την ταινία, ακόμα κι όταν συζητήθηκε αυτό του Ντέιβιντ Φίντσερ, ή του Τομ Χούπερ, μετά το θρίαμβο του «Λόγου του Βασιλιά» και του «Les Miserables». Επίσης δεν ενέκρινε την απεικόνιση του συγκροτήματος στο σενάριο, που παρουσίαζε όλη τη ροκ τρικυμία των Queen. Ούτε και το πορτρέτο του Φρέντι Μέρκιουρι ο οποίος, γιατί όχι, είχε μια ζωή – περιπέτεια, από τα παιδικά του χρόνια στην Περσία και την Ινδία, μέχρι τη φανταχτερή του περσόνα στη σκηνή, τον έρωτα με τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το θάνατο από AIDS. Η επιθυμία των Queen είναι η ταινία να μπορεί να χαρακτηριστεί PG, δηλαδή κατάλληλη για ανήλικους, πράγμα αντικειμενικά δύσκολο εάν βασιστεί… στην πραγματικότητα!

Είδε κι απόειδε, φαίνεται, ο Σάσα Μπάρον Κόεν και αποχώρησε οριστικά από την ταινία, η οποία οπωσδήποτε μένει φτωχότερη χωρίς αυτόν, καθώς η επιλογή του για να ενσαρκώσει τον Φρέντι Μέρκιουρι έδειχνε ιδανική. Μαζί αποχωρεί και ο σεναριογράφος Πίτερ Μόργκαν, γνωστός για τα σενάρια της «Βασίλισσας», του «Frost/Nixon» και αυτόν τον καιρό του «Rush» του Ρον Χάουαρντ. Η ταινία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, μόνο που τώρα, εκτός από σκηνοθέτης, πρέπει να βρεθεί και νέος σεναριογράφος και πρωταγωνιστής, ενώ οι «καλλιτεχνικές διαφωνίες» προσδίδουν στην ταινία μια γεύση απογοήτευσης. Another one bites the dust, απ’ ό,τι φαίνεται και ο Σάσα Μπάρον Κόεν μπορεί τώρα να συνεχίσει ανενόχλητος τη δουλειά του στο «Lesbian» (διαβάστε περισσότερα εδώ)!