Industry

drog_A_tek: Αταξία στη ζωή, μουσική στο σινεμά

στα 10

«Too Late to Care»; Οχι στ’ αλήθεια, μια και οι drog-A-tek και έχουν νέο άλμπουμ και το παρουσιάζουν ζωντανά την Παρασκευή και μας μίλησαν γι’ αυτό και χαρίζουν στους αναγνώστες του Flix πολύ πολύ ειδικά δώρα.

drog_A_tek: Αταξία στη ζωή, μουσική στο σινεμά

Η δημιουργική μουσική κολλεκτίβα που ένα χρόνο πριν μας συνάρπασε με το «Homeland», ετοίμασε νέο άλμπουμ και μας το παρουσιάζει.

Οι drog-A-tek υπάρχουν ακριβώς δέκα χρόνια. Ακούμπησαν το κινηματογραφικό κοινό πέρσι, με το soundtrack της «Χώρας Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα, που όχι μόνο πήρε το βραβείο καλύτερης μουσικής από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, αλλά μας άρεσε κιόλας!

Να πώς περιγράφουν οι ίδιοι την ταυτότητά τους: «Ενα ετερόκλητο και εκλεκτικό σύνολο αυτοσχεδιαστικής αταξίας που δημιουργήθηκε το 2001 στην Αθήνα. Ηχογραφεί στιγμές σε πραγματικό χρόνο και παράγει προσωρινά ηχητικά /οπτικά περιβάλλοντα. Αποτελεί μία ανθρώπινη μηχανή που κουρδίζει ανώμαλα ήχους και υποβάλλει το υλικό του σε ένα συνεχές copy, paste & delete. Αυτοσχεδιάζουν με όργανα, εικόνες, συσκευές και πληροφορίες, κατασκευάζοντας δημόσιες αποσπασματικές αφηγήσεις. Τυπώνουν μουσική, αφίσες, stickers, γράφουν σε τοίχους και στο διαδίκτυο.»

Tώρα οι drog-A-tek έλκουν ξανά την προσοχή μας με το νέο τους άλμπουμ, που λέγεται «Too Late To Care» και είναι «ένας μαύρος δίσκος»!

Το άλμπουμ περιέχει ηχογραφήσεις που έγιναν στην Αθήνα από το 2005 έως το 2011 και χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα, τον αυτοσχεδιασμό και τη φόρτιση της κάθε στιγμής, όπως ακριβώς και τα live των drog-A-tek. Μ’ ένα live, λοιπόν, την Παρασκευή στο Gagarin205, θα παρουσιάσουν το «Too Late to Care», για το κοινό που πιστεύει ότι ακόμα υπάρχει χρόνος για όλα!

Οι drog-A-tek, δηλαδή οι Paranormale, Voctnoi, Stmc, Bombie Baumann, Koke Nunn Fossa, Monochrome και Electroware, μίλησαν στο Flix για τη μουσική τους και την κοσμοθεωρία τους.

Πώς ήταν η εμπειρία του να γράψετε μουσική για τον κινηματογράφο, για τη «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα; Ηταν κάτι που προέκυψε συμπτωματικά, ή σας ενδιαφέρει να το επαναλάβετε και με ποιες συνθήκες;

Η εικόνα προηγείται της μουσικής στην κατασκευή μιας ταινίας. Η μουσική του «Homeland» αποτελείται από εύπλαστο υλικό που ενσωματώνεται στο χώρο και συνδέει το χρόνο του φιλμ. Αυτό που δούλεψε παράλληλα στην ταινία είναι η τελική μίξη των ηχογραφήσεων με το μοντάζ της εικόνας. Δεν υπάρχει σύμπτωση, μόνο η ψευδαίσθηση της σύμπτωσης, θα συνεχίσουμε να κυνηγάμε την ψευδαίσθηση λοιπόν.

Διατηρείτε το προφίλ της κολλεκτίβας - πόση σημασία έχει αυτό για εσάς δημιουργικά; Πόσο πιστεύετε στην ομάδα;

Αυτό που επηρρεάζει τον ήχο μας είναι οι επιθυμίες μας. Κατά τα άλλα, είμαστε ένα συγκρότημα με τεράστιες διαφωνίες και τσακωμούς, γιατί πιστεύουμε πως οι εντάσεις –και όχι η συνήθεια – φτιάχνουν την καλή μουσική. Ο συναρπαστικότερος σύντροφος του ανθρώπου είναι η περιπέτεια.

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό που θεωρείτε το πιο σημαντικό στη μουσική σας; αυτό που την κάνει διαφορετική;

Είμαστε μια μηχανή που κουρδίζει ανώμαλα τους ήχους. Κατά τα άλλα η μουσική μας δεν είναι τίποτε άλλο απο μια λερωμένη ποπ με βαθιάς εππιρροές απο τον Ακη Πάνου και την πόλη άνω-κάτω.

Μέσα στη δεκαετία ύπαρξης των drog-A-tek τι έχει αλλάξει στο συγκρότημα και τι στην ελληνική μουσική πραγματικότητα;

Θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος, μελωδικός θόρυβος, μελωδικός, μελωδικός, μελωδικός θόρυβος, θόρυβος, θόρυβος, ρυθμός, ρυθμός, ρυθμός, μελωδικός θόρυβος, παύση, θόρυβος, μελωδικός θόρυβος, φωνές, ησυχία.

Τι προβλέπεται για τον επόμενο χρόνο σας;

Θα φτάσουμε μέχρι την άκρη του πόνου ώστε να κάνουμε το επόμενο λάθος το οποίο θα μας βγάλει από την ανία, την πλήξη και την ανοχή.

Το «Too Late to Care» κυκλοφορεί από την Inner Ear σε ένα limited edition βινύλιο που περιέχει και το περιεχόμενο του album σε cd. Ανυπομονείτε να το αποκτήσετε;

Η Inner Ear, οι drog-A-tek και το Flix σας κάνουν δώρο ένα από τα αριθμημένα, συλλεκτικά βινύλια του «Too Late to Care»! Αλλά όχι μόνο αυτό: πέντε ακόμα αναγνώστες μας θα κερδίσουν από ένα cd του «Homeland», του soundtrack που έγραψαν οι drog-A-tek για την ταινία «Χώρα Προέλευσης» του Σύλλα Τζουμέρκα.

Στείλτε email στο info@flix.gr, με το όνομά σας, γράφοντας απαραίτητα drog-A-tek στο subject και συμμετάσχετε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει μέχρι το βράδυ της Πέμπτης, 13 Οκτωβρίου – οι νικητές θ’ ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής.

infodrog-A-tek / TOO LATE TO CARElive @ Gagarin205Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00 / τιμή εισιτηρίου: 10 €

Εισιτήρια προπωλούνται ηλεκτρονικά στο 123merch.gr & ticketarena.grΕισιτήρια θα διατίθενται και στο ταμείο του Gagarin 205 το βράδυ της συναυλίας

Gagarin 205 Live Music Space / Λιοσίων 205, πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ Αττική / www.gagarin205.gr

Συναντήστε τους drοg-A-tek σταMyspace.com/drogatekFacebook.com/drogatekpagetwitter.com/drogatek