Buzz

«Discover the meaning of you». Οι πρώτες αλλόκοτες εικόνες από το «Zero Theorem» του Τέρι Γκίλιαμ

στα 10

Η πρώτη ταινία του Γκίλιαμ από το «Ο Φανταστικός Κόσμος Του Δρ. Παρνάσους» μοιάζει με ένα παράξενο υπαρξιακό ταξίδι από το εγώ στο μηδέν και πάλι πίσω.

«Discover the meaning of you». Οι πρώτες αλλόκοτες εικόνες από το «Zero Theorem» του Τέρι Γκίλιαμ

Δεν πρόκειται ακριβώς για τρέιλερ, αλλά για μια πρώτη ματιά στο φιλμ που απευθύνεται προφανώς στους υποψήφιους αγοραστές ή τους διανομές του φιλμ, αλλά που όπως αναμενόταν, βρήκε τον δρόμο του ως το διαδίκτυο.

Τι είναι λοιπόν η ταινία; Τέρι Γκίλιαμ εξηγεί: «Ο Κρίστοφ Βαλτε υποδύεται μια ιδιοφυία των υπολογιστών που δουλεύει από το σπίτι, καθώς δεν μπορεί να αντέξει τους ανθρώπους του μοντέρνου κόσμου. Απομονώνεται για να αποδείξει το "θεώρημα του μηδέν", που στην ουσία λέει πως όλα καταλήγουν στο τίποτα. Ομως η ζωή επεμβαίνει στη ζωή του και μέχρι το τέλος του φιλμ, ίσως ανακαλύψει την ίδια του την ψυχή. Αλλά ίσως κι όχι. Περιμένει ένα τηλεφώνημα που θα δώσει νόημα στην ύπαρξή του –κάτι που συμβαίνει σε πολλούς από εμάς, ειδικά σε όσους δουλεύουμε στο σινεμά και που συχνά περιμένουμε να μάθουμε αν έχουμε τον ηθοποιό που θέλουμε ή τα χρήματα που χρειαζόμαστε για να κάνουμε μια ταινία».

Ομως το «Zero Theorem» δεν είναι μια ταινία για το σινεμά, αλλά ένα φιλμ που μοιάζει να διασχίζει ολόκληρο το κινηματογραφικό σύμπαν του Γκίλιαμ, θυμίζοντας περισσότερο απ΄ οτιδήποτε άλλο, τον φουτουριστικό κόσμο του «Brazil» αλλά και την παραισθησιογόνα πραγματικότητα που συναντάμε συχνά στις ταινίες του σκηνοθέτη.

Γυρισμένη σε μόλις 37 μέρες στο Βουκουρέστι ο Γκίλιαμ και μόλις σε ένα χρόνο από το preproduction μέχρι την ολοκλήρωση (ο ίδιος ο Γκίλιαμ λέει ότι το αποτελεί προσωπικό ρεκόρ), η ταινία στηρίζεται ολοκληρωτικά στον Βαλτς ο οποίος βρίσκεται σχεδόν σε κάθε πλάνο, αλλά φιλοξενεί ακόμη ηθοποιούς όπως η Μελανί Λοράν, ο Ντέιβιντ Θιούλις, ο Ματ Ντέιμον, η Τίλντα Σουίντον και ο Μπεν Γουίσοου.

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ και δείτε πιο κάτω τις πρώτες εικόνες από το φιλμ, όσο είναι ακόμη διαθέσιμες.