Industry

Μάθε πως θα διεκδικήσεις μια από τις 10 υποτροφίες στο workshop Digital Production Challenge II (DPC II)

στα 10

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.) εξασφάλισε έως 10 υποτροφίες για τη συμμετοχή κινηματογραφιστών από την Ελλάδα στο Digital Production Challenge (DPC II), το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 28 Νοεμβρίου έως την 1 Δεκεμβρίου 2018 στην Αθήνα.

Flix Team
Μάθε πως θα διεκδικήσεις μια από τις 10 υποτροφίες στο workshop Digital Production Challenge II (DPC II)

Το Digital Production Challenge (DPC II) είναι ένα τριήμερο εργαστήριο το οποίο απευθύνεται σε επαγγελματίες της κινηματογραφικής βιομηχανίας και προσφέρει στους συμμετέχοντες εξατομικευμένη τεχνογνωσία, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες σε όλα τα στάδια της παραγωγής μιας ταινίας, είτε πρόκειται για ταινίες μυθοπλασίας, είτε για ταινίες ντοκιμαντέρ. Το εργαστήριο προσανατολίζεται περισσότερο σε τεχνικά ζητήματα ανάπτυξης και ολοκλήρωσης μιας κινηματογραφικής παραγωγής.

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο μπορούν να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τα δικά τους κινηματογραφικά σχέδια (projects) ή να παρακολουθήσουν τη διαδικασία παραγωγής μέσα από μελέτες περίπτωσης, συζητήσεις με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εργασίες σε ομάδες στην κατεύθυνση επίλυσης προβλημάτων κατά τη διάρκεια της παραγωγής, αλλά και στα επόμενα στάδια μετά από αυτή (post-production, υλικά, αρχειοθέτηση, διανομή κ.ά.).

Στη φετινή διοργάνωση οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ευρώπη, όπως ο Φλόριαν Ρέτιτς, o κινηματογραφιστής Φίλιπ Ρος, ο Τομάσο Βεργκάλο (CEO, Noir Lumière), ο παραγωγός Μάρτιαν Χάγκεμαν (Zero Fiction Film), καθώς και με εξειδικευμένους επαγγελματίες από την Ελλάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι κινηματογραφιστές μπορούν να καταθέσουν την αίτηση για την εξασφάλιση μίας θέσης υποτροφίας στο εργαστήριο έως και τις 6 Νοεμβρίου 2018. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά εδώ (https://digiprodchallenge.net/application-form-dpc-ii/).

Το ΕΚΚ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των υποψηφίων, για την οποία αποκλειστικοί αρμόδιοι και υπεύθυνοι είναι οι οργανωτικές του DPC II.

Περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο μπορείτε να βρείτε εδώ.