Industry

Η Δάφνη Πατακιά στο Shooting Stars του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου

στα 10

Είναι η νέα ηθοποιός που το όνομά της συζητιέται περισσότερο απ' όλα στο ελληνικό σινεμά σήμερα. Και θα συμμετάσχει στο Shooting Stars 2016 του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου μαζί με 9 ακόμη νέα ταλέντα του διεθνούς κινηματογράφου.

Η Δάφνη Πατακιά στο Shooting Stars του Διεθνούς Φεστιβάλ Βερολίνου

To Δίκτυο Προώθησης του Ευρωπαϊκού Κινηματόγραφου (European Film Promotion) παρουσίασε τα ονόματα των δέκα νέων ευρωπαϊκών ταλέντων υποκριτικής για το 2016 που θα βρεθούν στο πλαίσιο του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για να ενισχύσουν την παρουσία τους στο διεθνές σινεμά.

Αναμεσά τους βρίσκουμε την Δάφνη Πατακιά, πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Το Ξύπνημα της Ανοιξης», με μικρότερο ρόλο στο «Interruption» του Γιώργου Ζώη, η οποία ολοκλήρωσε μόλις και τη μικρού μήκους ταινία «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα.

Η επιλογή των ηθοποιών που συμμετέχουν στο φετινό Shooting Stars έγινε από επιτροπή, την οποία αποτελούν ειδικοί της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας και η παρουσίασή τους θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (11-21 Φεβρουαρίου 2016). Οι ηθοποιοί θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικά επιμελημένο σεμινάριο βελτίωσης του προφίλ τους, σε εργαστήρια και εκδηλώσεις, με σημαίνοντα μέλη της Διεθνούς Δικτύου Σκηνοθετών (ICDN), κινηματογραφικών και τηλεοπτικών μέσων καθώς και σε συνεντεύξεις και φωτογραφήσεις με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε ακόμη: Η Generation Lost σηκώνει κεφάλι στο «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

το ξύπνημα της άνοιξης 607 Η Δάφνη Πατακιά μαζί με τον Κώστα Νικούλι σε σκηνή από το «Ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Η Δάφνη Πατακιά γεννήθηκε το 1992 και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες από Ελληνες γονείς. Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Σχολείο Βρυξελλών ενώ σπούδαζε μπαλέτο και σύγχρονο χορό στο Udi Malka Studio. Σε ηλικία 18 ετών έγινε δεκτή στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου όπου αποφοίτησε το 2013. Εχει εργαστεί σε σημαντικές θεατρικές παραγωγές και έχει συμμετάσχει σε πέντε ταινίες, δύο εκ των οποίων μικρού μήκους. Είναι επίσης φοιτήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Τα μέλη της επιτροπής, τα οποία επέλεξαν την Ελληνίδα υποψήφια δήλωσαν ότι «πρόκειται για μια χαρισματική παρουσία στην οθόνη. Η Δάφνη έπεισε την επιτροπή με την εξαιρετική συγκέντρωσή της, τον αέρα μυστηρίου που αποπνέει και την επιθυμία της να εκφράσει συναισθήματα που αγγίζουν τα όρια με έναν εκπληκτικό τρόπο».

Διαβάστε ακόμη: «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα: Νυχτερινή βόλτα στην Αθήνα με πατίνια

ακρυλικό 607 Η Δάφνη Πατακιά στο «Ακρυλικό» του Νίκου Πάστρα

Ο θεσμός των Shooting Stars, έχει σαν στόχο την προώθηση και ανάδειξη των ευρωπαίων ηθοποιών και ενισχύεται από το Creative Europe-MEDIA Programme, καθώς και από τα μέλη του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (EFP), ένα εκ των οποίων είναι και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Το 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου διεξάγεται φέτος από τις 11 μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε ακόμη: