Φεστιβάλ / Βραβεία

«Αυτοί που γεννιούνται Ελληνες, μένουν Ελληνες για όλη τους τη ζωή»: Ο Κώστας Γαβράς από το 67ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε στο ισπανικό Φεστιβάλ, παρουσίασε τους «Ενήλικες στην Αίθουσα» και τιμήθηκε για την καρίερα του.

Flix Team
«Αυτοί που γεννιούνται Ελληνες, μένουν Ελληνες για όλη τους τη ζωή»: Ο Κώστας Γαβράς από το 67ο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Μετά την παγκόσμια πρεμίερα του «Ενήλικοι στην Αίθουσα» και την τιμητική βράβευση του Κώστα Γαβρά στο 76ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ακόμη μια πρεμιέρα για την ταινία και ακόμη μια τιμή καριέρας για το δημιουργό του έγινε στο πλαίσιο του 67ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» του Κώστα Γαβρά

Γαβραάς

Γαβρα

Στο Φεστιβάλ της ισπανικής πόλης, ο Κώστας Γαβράς βρέθηκε μαζί με τον Χρήστο Λούλη, τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και την Βαλέρια Γκολίνο και στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας μίλησε για την Ελλάδα, την οικονομία και τον Γιάνη Βαρουφάκη, στο βιβλίο του οποίου βασίζεται η ταινία «Ενήλικοι στην Αιίθουσα».

«Γιατί να περιμένει κανείς 60 χρόνια για να μιλήσει για κάτι. Γιατί να μην μιλήσει τώρα;» δήλωσε ο Χρήστος Λούλης, που υποδύεται τον Γιάνη Βαρουφάκη, σχετικά με το πολύ πρόσφατο των γεγονότων που περιγράφει η ταινία - την περίοδο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση το 2015 μέχρι και το δημοψήφισμα που οδήγησε στην παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από την κυβέρνηση.

«Είναι πολύ σπάνιο για τους ηθοποιούς να υποδύονται κάποιον που είναι ακόμη ζωντανός. Οταν κάποιος είναι ζωντανός, έχεις ευθύνη που ξεπερνάει την ιστορία που αφηγείσαι. Πρέπει να το αντιμετωπίσεις με ιδιαίτερη φροντίδα», δήλωσε η Βαλέρια Γκολίνο που υποδύεται στην ταινία την Δανάη Στράτου.

Ο Κώστας Γαβράς όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με την Ελλάδα δήλωσε: «Αυτοί που γεννιούνται Ελληνες, μένουν Ελληνες για όλη τους τη ζωή.»

Δείτε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν ο Κώστας Γαβράς και οι πρωταγωνιστές του για το «Ενήλικοι στην Αίθουσα» στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν:


Δείτε εδώ τον Κώστα Γαβρά να παραλαμβάνει το τιμητικό βραβείο για την καριέρα του από το Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν:


Δείτε εδώ μια συνέντευξη του Κώστα Γαβρά με αφορμή την πρεμιέρα του «Ενήλικοι στην Αίθουσα» και την απονομή του τιμητικού βραβείου για την καριέρα του στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν:


Διαβάστε και δείτε ακόμη: Βενετία 2019: Ο Κώστας Γαβράς δηλώνει ότι η ευρωπαϊκή αριστερά απέτυχε