Buzz

Το CineDoc βάζει την «Ανθρωπότητα στο Σκαμνί»

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Γιόνας Μπρουν θα προβληθεί στις 17 και στις 21 Απριλίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο και στον κινηματογράφο Δαναό αντίστοιχα.

Flix Team
Το CineDoc βάζει την «Ανθρωπότητα στο Σκαμνί»

Συνεχίζοντας τις καθιερωμένες προβολές του αφιερωμένες στο ντοκιμαντέρ, το CineDoc έχει προγραμματίσει για τον Απρίλιο την προβολή της ταινίας «Η Ανθρωπότητα στο Σκαμνί» του Γιόνας Μπρουν.

Στα τέλη του 2015, ο Σαλάμ Αλντίν ήρθε από τη Δανία στην Ελλάδα για να βοηθήσει στη διάσωση των προσφύγων που διασχίζουν το Αιγαίο από την Τουρκία. Τέσσερις μήνες αργότερα, και έχοντας ήδη προσφέρει ανεκτίμητη βοήθεια σε εκατοντάδες ανθρώπους, συνελήφθη για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Από τις ακτές της Λέσβου ως τα ελληνικά δικαστήρια, η ταινία ακολουθεί την οδύσσεια του Σαλάμ καθώς αυτός δοκιμάζει τα όρια ανάμεσα στην ανθρωπιστική βοήθεια και τη μεταναστευτική πολιτική.

Διαβάστε ακόμη: Επτά ταινίες - εμπειρίες για ένα θαρραλέο βήμα πιο κοντά στο σύμπαν του Βέρνερ Χέρτσογκ

Humanity on Trial 607

Η ταινία θα προβληθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας (Σίνα 31) την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19.30, παρουσία του πρωταγωνιστή της, Σαλάμ Αλντίν, και στον κινηματογράφο Δαναό (Λ. Κηφισίας 109) την Κυριακή 21 Απριλίου στις 16.00.

Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του CineDoc, ενώ οι ταινίες του CineDoc βρίσκονται διαθέσιμες και online εδώ.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας.


Info
17 και 21 Απριλίου
Γαλλικό Ινστιτούτο | Κινηματογράφος Δαναός
Τιμές εισιτηρίων: 6 ευρώ / 3 ευρώ φοιτητικό (ισχύει μόνο για τις προβολές του Γαλλικού Ινστιτούτου)

Διαβάστε ακόμη

Tags: CineDoc