Buzz

«Christmas in L.A.»: οι Killers, ο Οουεν Γουίλσον κι ο Χάρι Ντιν Στάντον μας εύχονται χρόνια πολλά!

στα 10

Οι Κillers, πιστοί στο φιλανθρωπικό τους ραντεβού, κυκλοφορούν για 8η χρονιά ένα χριστουγεννιάτικο κομμάτι, του οποίου τα έσοδα πηγαίνουν στον αγώνα κατά του AIDS. Στο φετινό βίντεο του «Christmas in L.A.» πρωταγωνιστεί ο Οουεν Γουίλσον (με cameo του Χάρι Ντιν Στάντον).

«Christmas in L.A.»: οι Killers, ο Οουεν Γουίλσον κι ο Χάρι Ντιν Στάντον μας εύχονται χρόνια πολλά!

Εδώ και 8 χρόνια οι Killers έχουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη παράδοση: κυκλοφορούν ένα χριστουγεννιάτικο single, για να ενισχύσουν τον αγώνα καταπολέμησης του AIDS. «Ποτέ δεν είμαστε πιο χαρούμενοι από την εποχή που ηχογραφούμε το χριστουγεννιάτικο κομμάτι μας - οχτώ χρόνια τώρα» ομολογεί ο Μπράντον Φλάουερς. «Είναι αρκετά πιεστική δουλειά, αλλά μας ξυπνάει.» Το φετινό κομμάτι τους, «Christmas in L.A», μπορείτε να το βρείτε μέσω itunes. Ολα τα έσοδα πηγαίνουν στην RED, την εταιρία που ίδρυσε ο Bono.

Το «Christmas in L.A», φιλοξενεί τους φολκ Dawes στα φωνητικά και είναι μία γλυκόπικρη alternative country μπαλάντα για την μοναξιά του Χόλιγουντ τις μέρες των γιορτών για όλους αυτούς τους νέους (κι όχι τόσο νέους πια) ανθρώπους που παλεύουν για τα κινηματογραφικά όνειρά τους μακριά από τα σπίτια τους και ακόμα πιο μακριά από τα λευκά παιδικά τους Χριστούγεννα. Είναι η εποχή που η πλάνη του χρυσοπασπαλισμένου χολιγουντιανού ονείρου συγκρούεται μετωπικά με την χριστουγεννιάτικη απαίτηση όλων για αναγκαστική ευτυχία - κι όλο αυτό καταρρέει μέσα σου με πάταγο.

1

Αν θέλεις έναν loser στο βίντεό σου να προσωποιήσει όλη αυτή την Καλιφορνέζικη μελαγχολία, ποιον διαλέγεις; Μα φυσικά τον Ουεν Γουίλσον. Σ' ένα βίντεο που κινείται ανάμεσα σε υπερφωτισμένα, αλά Σοφία Κόπολα, εσωτερικά ενός αποστειρωμένου διαμερίσματος του Παλμ Μπιτς (όπου για τους φίλους και γονείς που έχεις αφήσει στα επαρχιακά χιόνια, ζεις «τη μεγάλη ζωή»), μέχρι και τεχνική animation όπου ο Γουίλσον αποκτά πολλαπλούς εαυτούς που τους συναντά στο δρόμο, το βίντεο ξεχειλίζει από μία τρυφερή πίκρα που σου είναι τόσο οικεία. Κι ας ζεις μίλια μακριά.

Η αρχή του βίντεο είναι όλα τα λεφτά. Πάνω από καφέδες, ανοιχτά organiser, σενάρια γεμάτα υπογραμμίσεις και σημειώσεις η φωνή του Γουίλσον ρωτά με αγωνία τον «Χάρι Ντιν» να του δώσει κάποια, όποια, συμβουλή. Η φωνή που απαντά σου φαίνεται γνώριμη, αλλά είναι; «Να μην κάνεις τίποτα. Απολύτως. Είσαι τίποτα, όλα είναι τίποτα. Είναι τόσο απλό. Κι απελευθερωτικό...»

2

Ο Χάρι Ντιν Στάντον με το σήμα κατατεθέν κυνισμό, εμφανίζεται, αργότερα στο βίντεο, καμπουριασμένος πάνω από την μπάρα παρακμιακού μπαρ που καταφεύγει ο ήρωας για μια μπύρα, μια κουβέντα, μια συμβουλή. Μία παλιά σκαμμένη μούρη κι ένας όχι πια νέος που ψάχνει από κάπου να πιαστεί.

«I don't think I can't take one more Christmas in L.A.» ψυθιρίζει ο Μπράντον Φλάουερς σε κάθε ρεφρέν. Ορισμένα πράγματα δεν είναι θέμα γεωγραφίας.

Δείτε το βίντεο και θυμηθείτε κι άλλους, πιο ανάλφρους σταρ που έχουν μπει σε χριστουγεννιάτικη διάθεση: