Buzz

Ο Κρις Κούπερ θα είναι ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

στα 10

Ο Κρις Κούπερ υπέγραψε για να πρωταγωνιστήσει ως Τζ. Ντ. Σάλιντζερ στο «Coming Through the Rye» που μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη την αναζήτηση για το συγγραφέα - μυστήριο του «Φύλακα στη Σίκαλη».

Ο Κρις Κούπερ θα είναι ο Τζ. Ντ. Σάλιντζερ

Το «Coming Through the Rye» δεν θα είναι μια βιογραφία του Τζ. Ντ. Σάλιντζερ, αλλά αφηγείται την περιπέτεια δύο εφήβων που βάζουν σκοπό της ζωής τους να αναζητήσουν το συγγραφέα του «Φύλακα στη Σίκαλη», γνωστού για την αποχή του από τη δημόσια ζωή και την για χρόνια «εξαφάνισή» του μέχρι το θανατό του το 2010.

Ο Τζιμ Σάντγουιθ (γνωστός για το Εμμυ που είχε κερδίσει το 1993 για το σενάριο του τηλεοπτικού «Sinatra»), εδώ στην πρώτη του ταινία, εικονογραφεί στην πραγματικότητα τη δική του εφηβική ηλικία όταν το 1969 μαζί με μια φίλη του ξεκίνησαν να λύσουν το μυστήριο του Σάλιντζερ, προσπαθώντας να τον εντοπίσουν, δίνοντας πρόσωπο στο συγγραφέα που γαλούχησε γενιές Αμερικάνων και όχι μόνο εφήβων με τα βιβλία του. Τους ρόλους των δύο «κυνηγών» θα υποδυθούν ο Αλεξ Γουλφ («A Birder's Guide to Everything») και η Στεφανία Οουεν («The Carrie Diaries»), ενώ στο ρόλο του ίδιου του Σάλιντζερ, ο Κρις Κούπερ αποδέχεται μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της υπέροχης καριέρας του.

JD Salinger 607

Διαβάστε ακόμη: O Τζ. Ντ. Σάλιντζερ μισούσε το Χόλιγουντ, όχι τις ταινίες

Ταυτόχρονα με το «Coming Through the Rye», στα σκαριά βρίσκεται και το «Salinger's War», μια βιογραφία σε σενάριο του ηθοποιού Ντάνι Στρονγκ (ο Τζόναθαν Λέβινσον του «Buffy the Vampire Slayer» και ο Ντάνι Σίγκελ του «Mad Men»), που βασίζεται στο «JD Salinger: A Life» και αφηγείται τα πρώτα χρόνια της ζωής του Σάλιντζερ, τη δημιουργία του «Φύλακα στη Σίκαλη» και τα τραύματα που του άφησε ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος.

To 2013 κυκλοφόρησε στην Αμερική το «Salinger», ντοκιμαντέρ του Σέιν Σαλέρνο με ανέκδοτο υλικό και αποκαλυπτικές πληροφορίες γύρω από την αινιγματική ταυτότητα του συγγραφέα και κατάφερε να γίνει ένα από τα δέκα πιο εμπορικά ντοκιμαντέρ της χρονιάς.

Διαβάστε ακόμη: