Buzz

Το «Carol» αγοράστηκε για διανομή στη Ρωσία και θα παλέψει με τους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας

στα 10

Παρά το νόμο που απαγορεύει την «γκέι προπαγάνδα», η Arthouse αγόρασε το «Carol» του Τοντ Χέινς για διανομή στη Ρωσία, ελπίζοντας πως υπάρχει ακόμη ένα ανυπάκουο κοινό που θα θέλει να δει μια από τις ωραιότερες ταινίες της χρονιάς.

Το «Carol» αγοράστηκε για διανομή στη Ρωσία και θα παλέψει με τους νόμους κατά της ομοφυλοφιλίας

«To "Carol" είναι χωρίς αμφιβολία το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς και σίγουρα μια από τις πιο συναρπαστικές ερωτικές ιστορίες που είδαμε πρόσφατα στο σινεμά. Είναι όνειρο για όλους στην Arthouse να διανέμουμε την ταινία στην Ρωσία», δήλωσε ο Γιαν Βίζινμπεργκ, συνιδρυτής της Arthouse που αγόρασε το «Carol» του Τοντ Χέινς για διανομή στη Ρωσία, παρά τους νόμους κατά της «γκέι προπαγάνδας» που τα τελευταία χρόνια έχουν εμποδίσει ταινίες με ομόφυλους έρωτες να βγουν στα σινεμά - όπως για παράδειγμα τη «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς.

«Είναι επίσης μια μεγάλη πρόκληση για εμάς, εξαιτίας του νόμου κατά της γκέι προπαγάδνας που θυματοποιεί την LGBT κοινότητα της Ρωσίας», συνεχίζει ο Βίζινμπεργκ. «Το "Carol" θα είναι ακατάλληλο για νέους έως 13 ετών στην Αμερική, αλλά στη Ρωσία θα καταχωρηθεί σίγουρα ως ακατάλληλο κάτω των 18 ετών λόγω αυτών των νόμων».

Διαβάστε ακόμη: Στη Ρωσία δεν θα δουν το «Love» του Γκασπάρ Νοέ

carol 607

Σύμφωνα με τον Βίζινμπεργκ, ο νόμος είναι έτσι σχεδιασμένος ώστε να αποσπά το κοινό από τα καθημερινά προβλήματά του λόγω της οικονομικής κρίσης, της έλλειψης ελευθερίας λόγου και της διάχυτης διαφθοράς: «Ο νόμος για την γκέι προπαγάνδα δεν θα επιτρέψει στην ταινία να πουληθεί σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια ή να διαφημιστεί στα κρατικοδίαιτα μέσα μαζικής ενημέρωης. Κάποιες αίθουσες θα αρνηθούν να την προβάλλουν, όπως έγινε και με το "Pride" πέρσι. Η θετική πλευρά είναι ότι η συζήτηση γύρω από τα θέματα της LGBT κοινότητας θα μας βοηθήσουν να στοχεύσουμε στο σωστό κοινό, αυτό που είναι ενός συγκεκριμένου μορφωτικού επιπέδου και ανοιχτόμυαλο. Αλλωστε το "Carol" είναι μια ταινία για μια σχέση, η ιστορία μιας απαγορευμένης αγάπης και πιστεύουμε ότι απηχεί και σε κοινό εκτός της LGBT κοινότητας».

Διαβάστε ακόμη: Το «Carol» στις καλύτερες σκηνές σεξ της χρονιάς

carol 607

Διαβάστε ακόμη:

Tags: Carol