Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2024: Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου θέλουν τον Χρυσό Φοίνικα

στα 10

Sweet dreams are made of this. H νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με τους Εμα Στόουν, Tζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι επιλέχθηκε για το διαγωνιστικό τμήμα τoυ 77ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Κάννες 2024: Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου θέλουν τον Χρυσό Φοίνικα

Πριν από λίγα λεπτά, αυτό που όλοι φανταζόμασταν από τότε που η ταινία πήρε ημερομηνία εξόδου για τον Ιούνιο, έγινε πραγματικότητα. Παρακολουθώντας ζωντανά την ανακοίνωση του επίσημου προγράμματος του 77ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Kinds of Kindness», βρίσκεται στο διαγωνιστικό τμήμα και διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα.

Διαβάστε αναλυτικά: Κάννες 2024: Το επίσημο πρόγραμμα του 77ου Φεστιβάλ Καννών

Kinds of Kindness H Eμα χορεύει...

O Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στις Κάννες λοιπόν (μην ξεχνάμε ότι η απογείωση της καριέρας του είχε ξεκινήσει εκεί, 15 χρόνια πριν, με τον «Κυνόδοντα») 9 χρόνια μετά τον «Αστακό» (που είχε φύγει με το Βραβείο της Επιτροπής) και 7 χρόνια μετά το «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» (που είχε κερδίσει το Βραβείο Σεναρίου μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου).

Μήπως ήρθε η ώρα του Χρυσού Φοίνικα;

Kinds of Kindness Γουίλεμ Νταφόε

Η υπόθεση του «Kinds of Kindness» (αρχικά ονομαζόταν «AND») δεν είναι ακόμα γνωστή. Ομως, καθώς το σενάριο το συνυπογράφει ο Ευθύμης Φιλίππου περιμένουμε... αυτό ακριβώς που είδαμε στο πρώτο τρέιλερ που κυκλοφόρησε: κατάμαυρη κωμωδία (;), crime drama (;), σίγουρα ανένταχτο κινηματογραφικό είδος, ηθοποιοί σε κόντρα ρόλους, και αφήγηση με την ποπ στη διαπασών. Sweet dreams are made of this.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι: Εμα Στόουν, Tζέσι Πλέμονς, Γουίλεμ Νταφόε, Μάργκαρετ Κουόλι, Χονγκ Τσάου, Τζο Αλγουιν, Μαμούντου Ατι, Χάντερ Σέιφερ.

Kinds of Kindness Τζέσι Πλέμονς

Κι ενώ η πλοκή παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ένα άρθρο των New York Times για τον Γουίλεμ Νταφόε, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της παραγωγής ο Νταφόε άφησε την συμπρωταγωνίστριά του Στόουν να τον χαστουκίσει 20 φορές για ένα πλάνο στο οποίο δεν εμφανίστηκε καν. Ο ηθοποιός δεν είχε γυρίσματα εκείνη την ημέρα, αλλά εμφανίστηκε για να βοηθήσει τους συμπρωταγωνιστές του να μπουν στο χαρακτήρα τους, αλληλεπιδρώντας μαζί τους εκτός σκηνής.

«Είναι μια σύγχρονη ταινία, που διαδραματίζεται στις ΗΠΑ – τρεις διαφορετικές ιστορίες, με τέσσερις ή πέντε ηθοποιούς που παίζουν έναν ρόλο σε κάθε ιστορία, άρα όλοι παίζουν τρεις διαφορετικούς ρόλους...» είχε αποκαλύψει ο Γιώργος Λάνθιμος σε συνέντευξή του στην Guardian. «Ηταν σχεδόν σαν να έκανα τρεις ταινίες, πραγματικά. Αλλά είναι υπέροχο να δουλεύω ξανά με την Εμα. Είναι πολύ πιο εύκολο να έχεις κάποιον εκεί που σε εμπιστεύεται τόσο πολύ και τον οποίο εμπιστεύεσαι κι εσύ το ίδιο αρκετά».

Kinds of Kindness

Ανυπομονούμε λοιπόν - πρωτίστως να δούμε την ταινία, αλλά και να βιώσουμε την εμπειρία ακόμα μίας πρεμιέρας του Λάνθιμου στις Κάννες. Θα σηκώσει φέτος το μεγάλο βραβείο;

Το 77ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται φέτος από τις 14 μέχρι και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα βρίσκεται στις Κάννες για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις αίθουσες. Ως τότε, μαθαίνετε όλα τα νέα στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Οι «Ιστορίες Καλοσύνης» του Γιώργου Λάνθιμου θα κυκλοφορήσουν στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Μαΐου. Δείτε το πρώτο τρέιλερ:

ιστορίες καλοσύνης