Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 7η

στα 10

Καμία βροχή δεν μπορεί να θαμπώσει τη λάμψη μίας Grande Dame. Κυρίες και κύριοι, η Ιζαμπέλ Ιπέρ.

Flix Team
Κάννες 2019: Το φεστιβάλ με το βλέμμα του Flix | Μέρα 7η

Βροχή, υγρασία, περίμενε στις ουρές. Τα τελευταία χρόνια, ο καιρός έχει αλλάξει (όχι μόνο στις Κάννες, αλλά σε όλη την Ευρώπη) και το φεστιβάλ των Καννών έχει πάψει να είναι συνυφασμένο με μια ηλιόλουστη Κρουαζέτ. Στην καλύτερη περίπτωση είναι συννεφιασμένο.

Χθες, στην επίσημη πρώτη της νέας ταινίας του Αϊρα Σακς («Little Men», «Η Αγάπη Είναι Παράξενη») «Frankie» στο Palais des Festivals άνοιξαν οι ουρανοί. Μία ενοχλητική, διαπεραστική βροχή που καταστρέφει κάθε απόπειρα να απολαύσεις το «ανέβασμα των σκαλοπατιών», την πιο διάσημη παράδοση του φεστιβάλ όπου σκηνοθέτες και καστ περπατούν το κόκκινο χαλί, ανεβαίνουν την μαρμάρινη σκάλα και συναντούν την κορυφή της τον Τιερί Φρεμό που τους υποδέχεται στην πρεμιέρα τους.

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.

Καμία βροχή όμως δεν είναι ικανή να σταματήσει τη λάμψη μίας Grande Dame. Πρωταγωνίστρια του «Frankie», η Ιζαμπέλ Ιπέρ (και μαζί της και οι Μπράνταν Γκλίσον, Zερεμί Ρενιέ, Μαρίσα Τομέι) μία μεγάλη κυρία του γαλλικού (κι όχι μόνο φυσικά) σινεμά και μία γυναίκα που ανεβαίνει τα σκαλιά του κόκκινου χαλιού σαν οικοδέσποινα, όχι σαν φιλοξενούμενη.

Απολαύστε την:

Frankie red carpet 607 1

Frankie red carpet 607 2

Frankie red carpet 607 3

Frankie red carpet 607 4

Frankie red carpet 607 5

Frankie red carpet 607 6

Frankie red carpet 607 6

Frankie red carpet 607 7

Frankie red carpet 607 8

Aριάν Λαμπέντ & Ρομάνα Λόμπατς παρουσιάζουν στο Flix «Olla»

«Από την πρώτη στιγμή που έπαιξα στο σινεμά, ήθελα να κάνω ταινία. Πιστεύω ότι και με τον κάθε ρόλο μου φτιάχνω μια ταινία. Απλά τώρα άλλαξα θέση και βρέθηκα πίσω από την κάμερα. Και ως ηθοποιός έκανα ταινίες»

Σκηνοθέτης και πρωταγωνίστρια της μικρού μήκους ταινίας που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του 72ου Φεστιβάλ Καννών, μοιράζονται με το Flix το θαυμασμό για μια γυναίκα που κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη σκηνοθέτη και πρωταγωνίστριας στο Flix.

Αριάν

Greeks do it better!

Χθες, για τρίτη χρονιά, διοργανώθηκε η δράση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και του ΕΚΚ στην Αγορά των Καννών με τις προβολές του «Thessaloniki Goes to Cannes» (5 works in progress Ελλήνων σκηνοθετών) και το πάρτι στο Greek Pavilion της Marche.

Greeks 607 1

Το «Thessaloniki Goes to Cannes» είναι μια συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου με το Φεστιβάλ Καννών. Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα από τη Νοτιοανανατολική Ευρώπη και τα Βαλκάνια που παίρνει μέρος στη συγκεκριμένη δράση του Marché du Film του Φεστιβάλ Καννών, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο περιζήτητες αγορές ταινιών στον κόσμο.

Φέτος προβλήθηκαν πέντε ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας σε εξέλιξη («Ο άνθρωπος με τις απαντήσεις» του Στέλιου Καμμίτση, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, «Περσεφόνη» του Κώστα Αθουσάκη και «Winona» του Αλέξανδρου -The Boy- Βούλγαρη), οι οποίες δεν έχουν προβληθεί προηγουμένως σε άλλο market event, και παρουσιάστηκαν επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου, παρόντες στο φετινό Φεστιβάλ Καννών.

Στο πάρτι που ακολούθησε μετά και κράτησε μέχρι τα μεσάνυχτα το ελληνικό περίπτερο νίκησε τη βροχή και πήρε φωτιά: με τις υπέροχες μουσικές του The Boy.

Greeks 607 2

Greeks 607 3

Greeks 607 5

Greeks 607 6

Greeks 607 7

Greeks 607 8


Το νέο «παιδί» των αδελφών Νταρντέν

Την πρεμιέρα του έκανε χθες στο 72ο Φεστιβάλ Καννών και το νέο φιλμ των Ζαν-Πιερ και Λικ Νταρντέν με τίτλο «Νεαρός Αχμεντ» και την ιστορία ενός 14χρονου που ριζοσπαστικοποιείται ολοένα και περισσότερο σε σχέση με την ισλαμική του ταυτότητα και θρησκεία. Η ταινία δεν είναι ακριβώς αυτό που έχουμε συνηθίσει από τα δύο αδέλφια, αλλά η τόλμη, η συγκίνηση και ο νεαρός πρωταγωνιστής τους, ο 14χρονος Ιντίρ Μπεν Αντι, βρέθηκαν στην αίθουσα Λιμιέρ για ένα ζεστό χειροκρότημα.

Νταρντέν

νταρντέν

νταρντέν

Η παράκληση του Ταραντίνο

Ενόψει της σημερινής πρεμιέρας του «Once Upon a Time in Hollywood» ο Κουέντιν Ταραντίνο χθες έγραψε και κυκλοφόρησε μία δημόσια παράκληση: όχι spoilers!

Δεν είναι ακριβώς εφικτό, αν και η ιστορία έχει δείξει ότι - εκτός από κάποιους ασυνείδητους που αγαπάνε τον εαυτό τους περισσότερο από το σινεμά - οι περισσότεροι σινεφίλ επαγγελματίες του κινηματογράφου σέβονται όσους δεν έχουν δει ακόμη τις ταινίες που οι ίδιοι έχουν το προνόμιο να βλέπουν σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Οπότε αναμένουμε, αν η παράκληση του Κουέντιν Ταραντίνο να μην κυκλοφορήσουν spoilers από όσους θα δουν την ταινία στην πρώτη της προβολή στις Κάννες, θα εισακουστεί. Για καλό και για κακό, μείνετε μακριά από τα social media...

Tarantino spoilers 607

O Γουίλεμ Νταφό... αλλιώς

Ή πώς μπορείς να πάρεις μια δήλωση από τον μεγάλο ηθοποιό (και φέτος πρωταγωνιστή στο «The Lighthouse» στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών) και να την κυκλοφορήσεις πολύ πιο πρωτότυπα από μια απλή συνέντευξη. Δείτε (και διαβάστε) το σκίτσο του Νέστα Μόργκαν.

Dafoe 607

Οι άλλες Κάννες

Ωραίο το γκλάμουρ, αλλά υπάρχει και το χιούμορ. Κι έτσι όπως περπατάς βιαστικός και αγχωμένος πέφτεις πάνω σε εικόνες που δεν μπορείς να μην σταθείς και να τις τραβήξεις μια φωτογραφία.

Τα σχόλια, δικά σας...

Cannes toilet 607

U Kan 607

Το 72ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 14 ως και τις 25 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2019 εδώ.