Φεστιβάλ / Βραβεία

Kάννες 2015: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

στα 10

Με οικοδέσποινα την Tζούλιαν Μουρ, η Chopard βράβευσε χθες βράδυ τον Τζακ Ο' Κόνελ και την Λόλα Κερκ. To Flix βρέθηκε στην πριβέ τελετή και το VIP πάρτι. Δείτε βίντεο, φωτογραφίες και ατμόσφαιρα.

Kάννες 2015: Το Flix στην απονομή των Trophees Chopard

Παρασκευή βράδυ στο ξενοδοχείο Μαρτινέζ πραγματοποιήθηκε η 15η τελετή απονομής των Trophée Chopard, που κάθε χρόνο δίνονται σε δύο (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι) πολλά υποσχόμενους, νέους ηθοποιούς, οι οποίοι αποτελούν «το μέλλον του σινεμά». Φέτος, την τιμητική τους είχαν οι Τζακ Ο' Κόνελ («'71», «Αλύγιστος», «Γροθιές στους Τοίχους») και η Λόα Κερκ («Gone Girl»). Η επιλογή των βραβευμένων (που γίνεται πάντα σε συνεργασία με το περιοδικό Variety), αποφασίστηκε από μια επιτροπή επαγγελματιών, ανάμεσα στους οποίους συναντάμε, για άλλη μία χρονιά και τον Στιβ Γκέιντος από την ηγεσία του Variety, ο οποίος δήλωσε ότι αυτά τα βραβεία «είναι κάθε χρονιά η καλύτερη στιγμή του Φεστιβάλ Καννών για εκείνον».

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Φετινή παρουσιάστρια των βραβείων η Τζούλιαν Μουρ, την οποία ο Γκέιντος αποκάλεσε «Νονά του Βραβείου» και την συνεχάρη από κοντά για το Οσκαρ της (φαίνεται πώς η Chopard επιλέγει κάθε χρόνο τη γυναίκα που κερδίζει το Οσκαρ Α' Γυναικείου για την απονομή της - πέρσι, τα Trophees Chopard είχε παρουσιάσει η Κέιτ Μπλάνσετ).

Julianne-Moore<em>in</em>Chopard_607

«Μία από τις μεγαλύτερες τιμές στην καριέρα μου ήταν να κερδίσω το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας πέρσι στις Κάννες. Λυπάμαι που δεν ήμουν μαζί σας» δήλωσε η Μουρ. Λίγο πριν δώσει τα βραβεία στους πρωτοεμφανιζόμενους ηθοποιούς, η Μουρ είχε λόγια στήριξης και ελπίδας σε όλους όσους ξεκινούν αυτό το δύσκολο επάγγελμα στον κόσμο. «Το ξέρω ότι έχετε ανασφάλεια, το ξέρω ότι μπορεί να μην πληρώνεστε. Ομως το ταλέντο δεν κρύβεται. Θα φανείτε. Θα σας δούμε. Γιατί είδαμε τον Τζακ Ο' Κόνελ και την Λόλα Κερκ - αμέσως! Η ενέργειά τους έγινε αμέσως ορατή στην κάμερα και σε εμάς. Για αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι που σας έχουμε μαζί μας, ανάμεσά μας, εμείς οι συνάδελφοί σας...»

Διαβάστε ακόμα: O Xρυσός Φοίνικας γιορτάζει τα 60 του χρόνια, διαβάστε την ιστορία του βραβείου που πλέον σχεδιάζει η Chopard

Chopard Trophee 2015

«Εδώ και δύο εβδομάδες νόμιζα ότι μου έκαναν φάρσα...» είπε η Κερκ παραλαμβάνοντας το βραβείο. «Θα ήθελα να πω μόνο αυτό: το να σε αναγνωρίζουν για αυτό που αγαπάς να κάνεις είναι μεγάλο προνόμιο. Στέκομαι σε αυτό το δωμάτιο ανάμεσα σε όλους εσάς ταραγμένη αλλά τόσο ενθουσιασμένη. Σας ευχαριστώ. Ευχαριστώ, Τζούλι που μας ενθαρρύνεις να συνεχίσουμε να λέμε ιστορίες, όσο ειλικρινά μπορούμε...»

Chopard Trophee 2015

«Κυρίες και κύριοι σας ευχαριστώ, με τιμάτε» είπε με βαριά ιρλανδική προφορά ο Ο' Κόνελ. «Το να δέχεσαι μία τέτοια τιμή είναι κάτι πολύ ενθαρρυντικό για έναν νέο ηθοποιό, όπως δήλωσε και η κυρία Μουρ. Δεν έχω παράπονο. Νιώθω ότι την τελευταία χρονιά η βιομηχανία με υποδέχθηκε και καλωσόρισε τη δουλειά μου. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ λοιπόν...»

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αποτελούσαν οι ηθοποιός, παραγωγός καί σκηνοθέτιδα Ελίζαμπεθ Μπανκς, ο Νορβηγός σκηνοθέτης του «Imitation Game» Μόρτεν Τίλντουμ, οι παραγωγοί Τζέρι Γουάιντραουμπ και Τεντ Χόουπ, και, φυσικά, η Πρόεδρος και Καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Chopard, Καρολίν Σοφέλ.

Trophee_Chopard 607

Το Τρόπαιο, που δημιουργήθηκε από την ιδια την Καρολίν Σοφέλ παρουσιάζει ένα σημαντικό σύμβολο του σινεμά, μια κορδέλα από ταινία λεπτοδουλεμένη από τα χέρια των ειδικών κοσμηματοποιών του Οίκου.

Chopard Trophee 2015

Για να γιορτάσουν μαζί με την Λόλα Κερκ και τον Τζακ Ο' Κόνελ βρέθηκαν στο πριβέ πάρτι, στην Chopard Rooftop του ξενοδοχείου Μαρτινέζ, παλιοί κάτοχοι του βραβείου (Μαριόν Κοτιγιάρ, Λέα Σεντού, Τζέρεμι Ιρβιν, Νιλς Σνάιντερ κ.ά.), όπως επίσης και ο Κόλιν Φερθ, η Λουπίτα Νιόνγκ'ο, η Ρόσι ντε Πάλμα και η Εμανουέλ Μπεάρ.

Δείτε στο βίντεο αποσπάσματα από την τελετή και φωτογραφικά στιγμιότυπα της βραδιάς. Και του χρόνου!


.

Chopard Trophee 2015

Marion<em>Cotillard</em>in<em>Chopard</em>607

Livia<em>and</em>Colin-Firth<em>in</em>Chopard

Chopard Trophee 2015

Chopard Trophee 2015

Edoardo<em>Noriega</em>in<em>Chopard</em>607

Lupita<em>Nyongo</em>in<em>Chopard</em>607

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.