Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Δείτε τα πρώτα κλιπ από το «Macbeth»

στα 10

Ετοιμο για την αυριανή πρεμιέρα του, το φιλμ του Τζάστιν Κερζέλ μας δείχνει επιτέλους τις πρώτες εικόνες του.

Κάννες 2015: Δείτε τα πρώτα κλιπ από το «Macbeth»

O Μάικλ Φασμπέντερ και η Μαρίον Κοτιγιάρ πρωταγωνιστούν σε αυτή την ανάγνωση ενός από τα πιο διάσημα έργα του Σέξπιρ, από τον Αυστραλό Τζάστιν Κερζέλ.

Εχοντας το εξαιρετικό (κι εξαιρετικά σκληρό) «Snowtown» στο ενεργητικό του, ο Κερζέλ μοιάζει ιδανικός γι αυτή τη βίαιη ιστορία ενός άντρα με υψηλές φιλοδοξίες κι απόλυτο πάθος να τις κατακτήσει, στην Σκωτία του 11ου αιώνα.

Μόνο που αυτό το τυφλό του πάθος θα γίνει και η αιτία της πτώσης του, σε ένα έργο σκληρό δράμα που παραμένει ακόμη το ίδιο έντονο σήμερα, όσο και τις μέρες που γράφτηκε.

Ο Τζάστιν Κερζέλ μιλώντας για τους χαρακτήρες του λέει: «Ο Μάκβεθ έχει γυρίσει από τον πόλεμο και είναι βαθιά σημαδεμένος από την εμπειρία και η Λαίδη Μάκβεθ έχει βιώσει μια δική της τραγωδία, τον χαμό ενός παιδιού».

Το όραμα του Κερζέλ για το έργο του Σέξπιρ μοιάζει εντυπωσιακό αν κρίνουμε από τις παρακάτω σκηνές και, ούτως ή άλλως είναι μια από τις ταινίες που μας έκαναν εδώ και καιρό να ανυπομονούμε για τις φετινές Κάννες.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

Δείτε τα κλιπ πιο κάτω.