Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ζήστε την πρώτη επίσημη του «Lobster» σαν να ήσασταν κι εσείς εδώ

στα 10

Το Flix ακολούθησε το Γιώργο Λάνθιμο και το «Lobster» του από την πρωινή συνέντευξη Τύπου μέχρι και το κόκκινο χαλί και το standing ovation της επίσημης πρεμιέρας. Δείτε φωτογραφίες και βίντεο...

Κάννες 2015: Ζήστε την πρώτη επίσημη του «Lobster» σαν να ήσασταν κι εσείς εδώ

Ο Γιώργος Λάνθιμος κι ο Ευθύμης Φιλίππου έφεραν το Α-List πρωταγωνιστικό τους καστ στις Κάννες για την επίσημη πρώτη της νέας τους ταινίας «The Lobster» στο διαγωνιστικό τμήμα του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Και χθες, Παρασκευή 15 Μαΐου, η μέρα τους ανήκε.

Οχι μόνο γιατί η ελληνική αποστολή είχε ένα λόγο παραπάνω να ενδιαφέρεται για τον πρώτο Ελληνα σκηνοθέτη μετά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο (έχουν περάσει 17 ολόκληρα χρόνια από την «Αιωνιότητα και μια Μέρα») που θα συναγωνιστεί auteurs από όλο τον κόσμο για το Χρυσό Φοίνικα. Αλλά και γιατί όσα είχαν γραφτεί στον παγκόσμιο Τύπο συνόδευαν την ταινία με μεγάλες προσδοκίες.

Διαβάστε επίσης: Η κριτική του Flix για το «The Lobster» του Γιώργου Λάνθιμου

cannes lanthimos 607

Το Flix παρακολούθησε την πρωινή δημοσιογραφική προβολή (όπου η ταινία χειροκροτήθηκε από το δύσκολο κοινό των κριτικών κινηματογράφου) και βρέθηκε και στη συνέντευξη Τύπου, όπου ο Γιώργος Λάνθιμος μίλησε για το αν υπάρχουν διαφορές στο να κάνεις ταινίες στο εξωτερικό, ενώ οι ηθοποιοί του (Κόλιν Φάρελ, Ρέιτσες Βάις, Τζον Σι Ράιλι, Λέα Σεντού, Μπεν Γουίσο, Αγγελική Παπούλια, Αντριάν Λαμπέντ) κατέθεσαν την εμπιστοσύνη τους στο ιδιοσυγκρασιακό «Λανθιμικό» σύμπαν.

Διαβάστε ακόμα: Ολα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του «The Lobster»


.

Δείτε τα βίντεο του Flix όπου οι Κόλιν Φάρελ και Ρέιτσελ Βάις εξηγούν τι τους γοήτευσε όταν πρωτοδιάβασαν το σενάριο και τον ίδιο τον Γιώργο Λάνθιμο να εξηγεί πώς προσέγγισε την μεγαλύτερη αυτή παραγωγή:


.


.


.

Επίσημη πρεμιέρα «The Lobster»

cannes lobster 607

Η ατμόσφαιρα στο κόκκινο χαλί ήταν θυελλώδης. Στην κυριολεξία. Ισχυροί άνεμοι είχαν αναστατώσει από το απόγευμα την Κρουαζέτ και αυτό έκανε τις μακριές τουαλέτες και τα μαλλιά των γυναικών να επαναστατούν στο σφιχτό πρωτόκολλο. Τίποτα όμως από όλα αυτά δεν απασχολούσε την ομάδα του Γιώργου Λάνθιμου. Η Ρέιτσελ Βάις χόρευε Rolling Stones στη γωνιά του κόκκινου χαλιού, η Λέα Σεντού έστρωνε την ουρά του φορέματός της, ο Τζον Σι Ράιλι πείραζε τους πάντες κι ο Κόλιν Φάρελ έδινε αυτόγραφα στους φανς του που πλημμύρισαν την απέναντι νησίδα, σκαρφάλωσαν σε κάγκελα και φοινικόδεντρα και έφτασαν μέχρι τη λιμουζίνα του. Ο Γιώργος Λάνθιμος βγήκε τελευταίος, συνοδευόμενος από την Αριάν Λαμπέντ και την Αγγελική Παπούλια που φορούσε κοσμήματα Chopard. Κάπου στο πίσω μέρος της πομπής, ο μόνιμος συνεργάτης, φίλος και συνσεναριογράφος του Λάνθιμου, ο ακριβοθώρητος Ευθύμης Φιλίππου.

Ο Τιερί Φρεμό περίμενε στην κορυφή της σκάλας, στο τέλος του κόκκινου χαλιού να υποδεχθεί τον Ελληνα σκηνοθέτη και τους συνεργάτες του. Η μεγάλη οθόνη της Lumieres αναμετέδιδε και σε εμάς που βρισκόμασταν ήδη μέσα στην αίθουσα ό,τι συνέβαινε στο κόκκινο χαλί.


.

Μέσα στην κεντρική και μεγαλόπρεπα ανακαινισμένη αίθουσα Lumieres του Palais Des Festivals η υποδοχή της ταινίας ήταν ακόμα πιο θερμή από το πρωί. Το κοινό αντιλαμβανόταν την κατάμαυρη σάτιρα, γελούσε με το διαστροφικό σε στιγμές χιούμορ και έμοιαζε να βιώνει αβίαστα το absurd σύμπαν της ταινίας. Στο τέλος ακολούθησε standing ovation, που καταγράψαμε κι εμείς από τις θέσεις μας:


.

Μετά την θριαμβευτική προβολή ακολούθησε πάρτι στην παραλία του Carlton. Δείτε όλες τις φωτογραφίες της μέρας εδώ:

cannes lanthimos 607

cannes lanthimos 607

cannes lanthimos 607

cannes lobster 607

cannes lobster 607

cannes lobster 607

cannes lobster 607

cannes lobster 607

Ζήστε κάθε στιγμή που συμβαίνει στις Κάννες, μέσα κι έξω από τις αίθουσες, με τις ωριαίες ανταποκρίσεις του Flix - σαν να είστε εδώ μαζί μας!