Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2015: Ενα γεύμα 5.000 ατόμων πάνω στην Κρουαζέτ!

στα 10

Σε μια θεαματική κίνηση εναντίον της σπατάλης των τροφίμων, η ΜΚΟ Feedback ταΐζει δωρεάν 5.000 στόματα στην παραλία των Καννών.

Κάννες 2015: Ενα γεύμα 5.000 ατόμων πάνω στην Κρουαζέτ!

Πρόσκληση σε... «Γεύμα 5000 Ατόμων» απευθύνει η μη κυβερνητική οργάνωση Feedback, αποφασισμένη με δύναμη αλλά και κέφι να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να καταπολεμηθεί η σπατάλη των τροφίμων. Η Feedback κι ο ιδρυτής της, Τρίστραμ Στιούαρτ, έχουν διοργανώσει παρόμοιες εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις του κόσμου, από το Λονδίνο, το Παρίσι και το Αμστερνταμ, μέχρι τη Βαρκελώνη, τη Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλλες και τώρα, εν μέσω Φεστιβάλ, κόκκινου χαλιού, άφθονου πλούτου και φωτογραφικών φακών, κάνει το ίδιο στις Κάννες, πάνω στον παραλιακό δρόμο της Κρουαζέτ, την Τετάρτη, 20 Μαΐου.

Διαβάστε ακόμη: Κάννες 2015. Τα 10 trending topics της #1ης μέρας

Στο «Banquet des 5000», ισάριθμα πλήρη γεύματα θα προσφέρονται δωρεάν, παρασκευασμένα από τρόφιμα που δεν προχωρούν στην πώληση, για λόγους αισθητικής ή υπερπληθώρας, αλλά παραμένουν φρέσκα και νοστιμότατα. Από τις 12 ως τις 4 το μεσημέρι, την Τετάρτη 20 Μαΐου, η Feedback, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Καννών, τον Δήμο Καννών και οργανώσεις εθελοντών της πόλης και της γύρω περιοχής θα παραθέσει αυτό το πλούσιο δωρεάν γεύμα, σε ανθρώπους που το χρειάζονται αλλά και σε περαστικούς, δηλώνοντας τρανταχτά ότι το μόνο που χρειάζεται για να μην καταλήγουν τεράστιες ποσότητες τροφίμων στα σκουπίδια, είναι φαντασία και... όρεξη! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το website της Feedback.

To 68o Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 13 έως τις 24 Μαΐου. Τo Flix βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται συνεχώς.

banquet poster 607