Buzz

Βοηθήστε να γίνει μια ταινία για τον ποδηλατικό αγώνα Paris Roubaix!

στα 10

Γιατί, θα ρωτήσετε. Και δικαιολογημένα. Γιατί τον αγώνα φέτος θα «σχολιάζει» ο Δανός σκηνοθέτης Γιόργκεν Λεθ ενώ θα τον κινηματογραφει ο θρυλικός ντοκιμαντερίστας Αλμπερτ Μέισλες, υπό του ήχους των Blonde Redhead.

Βοηθήστε να γίνει μια ταινία για τον ποδηλατικό αγώνα Paris Roubaix!

Ηταν 1976 όταν ο Δανός σκηνοθέτης Γιόργκεν Λεθ, μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες του πειραματικού κινηματογράφου και πιο γνωστός από τη συνεργασία του με τον Λαρς φον Τρίερ στο «The Five Obstructions» του 2003, γύρισε το «A Sunday in Hell».

Το «A Sunday in Hell», ένα ντοκιμαντέρ για τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Paris - Roubaix που γίνεται κάθε χρόνο στη Βόρεια Γαλλία, όρισε το είδος του «ποδηλατικού ντοκιμαντέρ» και τοποθέτησε τον εν λόγω αγώνα στους σημαντικότερους που γίνονται ανά τον κόσμο.

Δεν θα υπήρχε λοιπόν πιο ιδανικό πρόσωπο για να πρωταγωνιστήσει σε ένα καινούριο ντοκιμαντέρ για τον διεθνή ποδηλατικό αγώνα Paris - Roubaix το οποίο θα σκηνοθετήσει ο ιδρυτής του Bicycle Film Festival Μπρεντ Μπάρμπουρ, ενώ στην κάμερα θα βρίσκεται ο θρυλικός ντοκιμαντερίστας Αλμπερτ Μέισλες, o οποίος μαζί με τον αδερφό του Ντέιβιντ καθόρισαν μια ολόκληρη εποχή για το κινηματογραφικό είδος του ντοκιμαντέρ, σκηνοθετώντας αριστούργηματα του είδους όπως το «Gimme Shelter» το 1970 και το «Grey Gardens» το 1976.

Το «The Commentator» που θα προβληθεί - που αλλού; - στο Bicycle Film Festival στις προβολές του σε όλον τον κόσμο (και την Αθήνα!) θα παρακολουθεί τον Λεθ καθώς σχολιάζει τον αγώνα στις αρχές Απριλίου σε ένα ξενοδοχείο στο Παρίσι, ενώ ταυτόχρονα θα παρεμβάλλονται σκηνές από τον ίδιο τον αγώνα, το πλήθος που θα συγκεντρωθεί για να τον παρακολουθήσει, αλλά και talking heads από νέους και βετεράνους ποδηλάτες.

Μαζί με τον Μπαρμπούρ και τον Μέισλες, συνεργάζονται για το ντοκιμαντέρ ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του περιοδικού «Colors» Στεφάν Ρουίζ, ο διάσημος για τα ποδηλατικά του ντοκιμαντέρ κινηματογραφιστής Μπράιαν Βέρνορ, ο διάσημος φωτογράφος και κινηματογραφιστής του κόσμου του σεφ Πάτρικ Τρεφζ, η μόνιμη συνεργάτης του Μέισλες παραγωγός Λόρα Κόξσον και οι Blonde Redhear, το σπουδαίο συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη που θα γράψει το soundtrack της ταινίας.

Επισκεφθείτε τη σελίδα του «Τhe Commentator» στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής χρηματοδότησης Kickstarter γιατί αν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε στην παραγωγή της ταινίας σας απομένουν μόνο λίγες ώρες.

Επίσης για όσους θα ήθελαν να υποβάλλουν ταινία στο Bicycle Film Festival του 2012, η προσθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την 1η Απριλίου. Μάθετε περισσότερα στην επίσημη σελίδα του Bicycle Film Festival στο Ιντερνετ.