Industry

Πάρτε θέσεις: Ο Μπόμπι Ροθ αποκαλύπτει τα μυστικά του, στη Στέγη

στα 10

Πέμπτη 29 και Παρασκευή 30, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, με ελεύθερη είσοδο, ο Μπόμπι Ροθ αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια και τ' αυτιά μας.

Flix Team
Πάρτε θέσεις: Ο Μπόμπι Ροθ αποκαλύπτει τα μυστικά του, στη Στέγη

O Μπόμπι Ροθ των «Prison Break», «Lost», «Grey's Anatomy», «Criminal Minds», ένας από τους σημαντικότερους, πιο δραστήριους και καθοριστικούς δημιουργούς της σύγχρονης αμερικανικής τηλεόρασης, έρχεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για να μάς καθοδηγήσει να δούμε, μέσα από την «κλειδαρότρυπα», τα μυστικά της μεγάλης και τη μικρής οθόνης. Η επίσκεψή του στην Αθήνα ακολουθεί τις μέρες που πέρασε στο Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας (διαβάστε και δείτε τα πάντα για το Φεστιβάλ εδώ), όπου φέτος ήταν ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος.

Διαβάστε τη συνέντευξη στο Flix: Ο Μπόμπι Ροθ εξηγεί γιατί ο καλύτερος τρόπος να μάθεις σινεμά είναι μέσα από την τηλεόραση

Bobby Roth

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός είναι κυρίως γνωστός για τις τηλεοπτικές σειρές, τις τηλεταινίες και τα κινηματογραφικά φιλμ. Είναι όμως κι ένας καταξιωμένος δάσκαλος που έχει δημιουργήσει πρωτότυπο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό, με τη μορφή σειράς ντοκιμαντέρ για σκηνοθέτες, σεναριογράφους και άλλους επαγγελματίες του κινηματογράφου, με τον τίτλο «A Director Prepares». Την Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν τρεις μεγάλου μήκους ταινίες του και την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 10 εικοσάλεπτα θεματικά επεισόδια με τη μορφή ντοκιμαντέρ, όπου η κάμερα εισβάλλει στις πρόβες και τα γυρίσματα των πιο διάσημων αμερικανικών τηλεοπτικών σειρών. Ο Μπόμπι Ροθ θα βρίσκεται εκεί ώστε, μεταξύ των προβολών, ν' απαντά σε ερωτήσεις του κοινού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου με τον Μπόμπι Ροθ στη Στέγη:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου

16.00 - 21.00 | Προβολή ταινιών «Jack the dog» (2001, 85'), «Manhood» (2003, 82'), «Heartbreakers» (1984, 98')
21.15 | Συζήτηση του Μπόμπι Ροθ με το κοινό για το σύγχρονο αμερικανικό κινηματογράφο, τις σειρές στο διαδίκτυο και την τηλεόραση, καθώς και τη θέση του ανεξάρτητου σινεμά σήμερα

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

17.00 - 20.30 | Προβολή 10 θεματικών εκπαιδευτικών επεισοδίων για όλα τα στάδια παραγωγής μιας ταινίας και workshop. Ο Μπόμπι Ροθ αναλύει διεξοδικά κάθε στάδιο της κινηματογραφικής παραγωγής, με τη συνδρομή περισσότερων από 50 επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί. Ξεκινά από τη φάση του σεναρίου και τους υπεύθυνους casting και φτάνει μέχρι το post-production, ενώ δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σωστή προετοιμασία με τους ηθοποιούς. Αξιοποιεί σενάρια, short videos, storyboards κ.λπ. από την προσωπική επαγγελματική του διαδρομή. Μετά από κάθε προβολή επεισοδίου / θεματικής ενότητας, ο Μπόμπι Ροθ θα δέχεται τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων και θα απαντάει για κάθε τομέα (σενάριο, διεύθυνση ηθοποιών, γύρισμα, παραγωγή).

Η είσοδος και τις δυο μέρες της εκδήλωσης είναι ελεύθερη και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων εισόδου ξεκινά 1 ώρα πριν από την εκδήλωση. Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία και τις δύο ημέρες.

Η εκδήλωση με τον Μπόμπι Ροθ στη Στέγη γίνεται με την υποστήριξη της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο website της Στέγης.

Πάρτε μια γεύση από το masterclass του Μπόμπι Ροθ στο παρακάτω βίντεο:

Μάθετε περισσότερα για την εκπαιδευτική μέθοδο του Μπόμπι Ροθ στο επίσημο site του.