Buzz

To Netflix προειδοποιεί: «Σταματήστε το #BirdBoxChallenge αμέσως!»

στα 10

To Netflix αναγκάζεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση, καθώς μετά την πρεμιέρα του «Bird Box» θεατές προκαλούν κίνδυνο-θάνατο στους ίδιους και τους γύρω τους κυκλοφορώντας με δεμένα μάτια.

To Netflix προειδοποιεί: «Σταματήστε το #BirdBoxChallenge αμέσως!»

Να χαίρεσαι όταν η νέα σου πρεμιέρα γίνεται hit μέσα στις γιορτές κι όλοι οι συνδρομητές σου μιλούν για αυτήν και την κάνουν viral, ή να φοβάσαι;

Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβη στο διοικητικό συμβούλιο του Netflix όταν το «Bird Box» (ελληνικός τίτλος: «Με τα Μάτια Κλειστά»), το sci-fi θρίλερ της Σουζάνε Μπίερ με πρωταγωνίστρια τη Σάντρα Μπούλοκ, κέρδισε αμέσως τις εντυπώσεις (και το κοινό με παραπάνω από 45 εκατομμύρια θεατές μέσα στην πρώτη βδομάδα προβολής του), αλλά ταυτόχρονα ξεκίνησε κι ένα πάρα πολύ επικίνδυνο νέο παιχνίδι.

Η ιδέα του «Bird Box» θέλει τέρατα να έχουν εισβάλει στον πλανήτη και τους ανθρώπους να τρελαίνονται και να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον, όταν τα κοιτούν κατάματα. Για αυτό το λόγο, όσοι επιβιώνουν δένουν τα μάτια τους με μαντήλια για να μην τα κοιτάξουν έστω κι από λάθος.

Διαβάστε κι αυτό: Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Bird Box» εδώ

Bird Box 607

Μαντέψτε λοιπόν, τι πρόκληση κατέκτησε το εφηβικό κοινό των social media: το #BirdBoxChallenge θέλει να κάνεις διάφορες δουλειές (από το να μαγειρεύεις, μέχρι να διασχίζεις μια λεωφόρο ή να οδηγείς!) με κλειστά μάτια. Μία παρέα μάλιστα προχώρησε την πρόκληση σε ολόκληρο 24ωρο και το youtube πήρε φωτιά.

Κάπως έτσι, το Netflix αναγκάστηκε να κυκλοφορήσει μία επίσημη ανακοίνωση που αποτρέπει τους θεατές από το να μιμηθούν την πλοκή μίας ταινίας επιστημονικής φαντασίας, χρησιμοποιώντας το Αγόρι και το Κορίτσι - που όσοι έχουν δει την ταινία θα καταλάβουν και ποιοι είναι:

«Δεν το πιστεύουμε ότι πρέπει να το πούμε καθαρά, αλλά: ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΤΟ BIRD BOX CHALLENGE. Δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε όλο αυτό, και παρόλο που χαιρόμαστε για την αγάπη που δείχνετε στην ταινία, αλλά το Αγόρι και το Κορίτσι έχουν μόνο μία ευχή για το 2019: να μη βρεθείτε στο νοσοκομείο εξαιτίας των memes!»


Διαβάστε περισσότερα: Το Netflix πάει σινεμά (και η αφορμή είναι τα Οσκαρ)