Φεστιβάλ / Βραβεία

Bicycle Film Festival Athens: Φεστιβάλ σε δύο τροχούς!

στα 10

Για δεύτερη χρονιά, το φεστιβάλ που επιμένει ποδηλατικά, κάνει στάση στην Αθήνα από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου, έτοιμο να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε για την «οδική» κινηματογραφική συμπεριφορά.

Bicycle Film Festival Athens: Φεστιβάλ σε δύο τροχούς!

Ηταν 2001 όταν ο Μπρεν Μπάρμπουρ, μόνιμος κάτοικος Νέας Υόρκης, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο οδηγώντας με το ποδήλατο του στην πόλη. Αποφασισμένος να δει θετικά το δυσάρεστο γεγονός, οργάνωσε το πρώτο Bicycle Film Festival, ένα φεστιβάλ δηλαδή για την κουλτούρα του ποδηλάτου και πως αυτή έχει επιδράσει στη μουσική, την τέχνη και φυσικά τον κινηματογράφο.

Από τότε και μέχρι σήμερα, το Bicycle Film Festival ταξιδεύει κάθε χρόνο σε περισσότερες χώρες (φέτος 27 από αυτές, ανάμεσα τους η Νέα Υόρκη, το Τόκιο, το Αμστερνταμ κ.ά.) κάνοντας για δέυτερη φορά στάση στην Αθήνα, από τις 8 έως τις 11 Δεκεμβρίου στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Το φετινό κινηματογραφικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από 53 ταινίες μικρού και μεσαίου μήκους, από 16 χώρες όπως η Αμερική, η Ιαπωνία αλλά και η Βραζιλία, η Εσθονία, η Ινδονησία, η Γκάνα και η Νότια Κορέα.

Σημειώστε από τώρα μερικές από τις ταινίες που αξίζει να δείτε:

  • Το «Monkey Warfare», την ταινία του Καναδού Ρέτζιναλντ Χαρκέμα που αφηγείται τις περιπέτειες μιας ομάδας νεοτρομοκρατών που το 2006 είχε κερδίσει το βραβείο καλύτερης Καναδικής ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο.

  • Το «Mark on Allen», το ντοκιμαντέρ του Σπάικ Τζόνζι για τον σκέιτερ και καλλιτέχνη Μαρκ Γκονζάλες που καταγράφει τι ακριβώς συνέβη όταν ο τελευταίος αποφάσισε να αντικαταστήσει τη σανίδα του με ένα ποδήλατο.

  • To «With My Own Two Wheels», ένα ντοκιμαντέρ για το πως το ποδήλατο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο μέσα από τις ιστορίες πέντε διαφορετικών ανθρώπων στην Ζάμπια, την Ινδία, την Γουατεμάλα και την Καλιφόρνια (δείτε το τρέιλερ παρακάτω)

  • Το «Οf Steel» του Μπεν Ινγκχαμ για τον θρυλικό Ιταλό κατασκευασή Ντάριο Πετζορέτι.

  • Το «Racing Towards Red Hook», ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον πιο διάσημο ανεπίσημο αγώνα fixed gear στον κόσμο, το Red Hook Criterium της Νέας Υόρκης.

  • Το «Trans Andes Challenge», αφιερωμένο στο ποδηλατικό οδοιπορικό στα βουνά της Χιλής και της Παταγονίας.

  • Το «Jacatarck» για τη σκηνή fixed gear της Τζακάρτα.

  • Το «Bikelordz: Stunts and Styles from Accra, Ghana» για τους ποδηλάτες σόουμεν της Γκάνα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Flix, αλλά και στο επίσημο site του Φεστιβάλ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Bicycle Film Festival, τις ταινίες που θα αποτελούν το πλήρες πρόγραμμα του και τις παράπλευρες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν έκθεσεις, bmx επιδείξεις, αγώνα cyclocross, group rides, πάρτι, οινοτουρισμό και mountainbike στα πρώην βασιλικά κτήματα.