Φεστιβάλ / Βραβεία

Berlinale 2014: Μέρα 8η – Οταν έχεις το «Boyhood», δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο

στα 10

Μετά από επτά ημέρες γεμάτες δεκάδες ταινίες, συνεντεύξεις, τρέξιμο, ένταση, κούραση, έρχεται μια ταινία που, απρόσμενα, δε θέλεις να την εγκαταλείψεις ποτέ. Αυτό συνέβη την όγδοη μέρα της Berlinale!

Flix Team
Berlinale 2014: Μέρα 8η – Οταν έχεις το «Boyhood», δε χρειάζεσαι τίποτα άλλο

Ο Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, η νέα του ταινία, «Boyhood» και το καστ του, μονοπώλησαν την 8η μέρα της φετινής Berlinale. Πώς όχι, όταν αντί να δούμε μια τρίωρη ταινία – πείραμα, συναντήσαμε στην οθόνη μια (τρίωρη βέβαια πάλι), ιστορία της ζωής, του περάσματος του χρόνου, μια οικεία και συγκινητική περιπέτεια ενός «τίποτα» γεμάτου σημασία. Ο Λίνκλεϊτερ εμφανίστηκε το πρωί, μαζί με την παραγωγό του, Καθλίν Σάδερλαντ και τους ηθοποιούς του, την Πατρίσια Αρκέτ, τον υπέροχο Ελαρ Κολτρέιν, τον κεντρικό ήρωα της ταινίας που βλέπουμε να μεγαλώνει μπροστά στα μάτια μας και από 7χρονο αγόρι να γίνεται 19χρονος άνθρωπος και η Λόρελαϊ Λίνκλεϊτερ, η οποία, ναι, είναι η κόρη του Ρίτσαρντ.

boy01

Η ομάδα της ταινίας έδωσε συνέντευξη Τύπου μπροστά σε ενθουσιασμένους δημοσιογράφους που δε μιλούσαν παρά για το πώς το «Boyhood» θα πρέπει να αποσπάσει ένα από τα μεγάλα βραβεία της φετινής Berlinale.Το Flix μίλησε σε μια τετ-α-τετ συνέντευξη με τον σκηνοθέτη, τον Ελαρ Κολτρέιν και την Πατρίσια Αρκέτ. Ο Κολτρέιν μας είπε γελώντας ότι δε θυμάται την πρώτη φορά που συνάντησε τον Λινκλέιτερ: ήταν άλλωστε μόνο έξι! Θυμάται όμως πολύ καλά πώς, στην πορεία της ταινίας που γυρίστηκε σε 39 ημέρες σπασμένες μέσα σε 12 χρόνια ζωής, συνειδητοποίησε ότι, τελικά, το σινεμά είναι ο τόπος όπου θα εκτονώσει τη δημιουργικότητά του. Κι έτσι, από… πειραματόζωο του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, έγινε, τελικά, ηθοποιός. Ο ίδιος ο Λίνκλεϊτερ δεν μπορούσε να σταματήσει να μιλά για την Ελλάδα μόλις άκουσε από ποια χώρα είμαστε: «Είναι το καλύτερο γύρισμα που έχω κάνει ποτέ (για το «Before Midnight» φυσικά), έχω περάσει τις πιο όμορφες μέρες στην Ελλάδα, θα ξανάρθω οπωσδήποτε το καλοκαίρι, η οικογένειά μου μού απαγορεύει να μην έρθουμε ξανά!» Για την ίδια την ταινία ήταν ενθουσιασμένος: «Όταν ξεκινούσαμε, δεν ήξερα καν αν θα τελειώσουμε, ποια ρίσκα θα πάρουμε, αν όλοι θα… είμαστε καλά μέχρι να ολοκληρωθεί. Φυσικά δε φανταζόμουν ότι φέτος θα πήγαινα στα Φεστιβάλ και ο κόσμος θα έβλεπε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι από τη ζωή όλων μας.» Οσο για την Πατρίσια Αρκέτ, ήταν πολύ πιο όμορφη, ατμοσφαιρική και μαγνητικό, ακόμα κι απ’ ό,τι φανταζόμασταν: «Η καριέρα μου και η ζωή μου,» μας είπε, «δε μου επιτρέπουν να βλέπω τα πράγματα χωρίς ένα κυνισμό. Αλλά όταν είδα την ταινία, είπα στον Ρικ, ο Μουρνάου έκανε την “Αυγή” και την ονόμασε “ένα τραγούδι για δυο ανθρώπους”. Εσύ έκανες ένα τραγούδι για πέντε, για την ομάδα μας.» Ολόκληρη τη συνέντευξη με τον Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ, τον Ελαρ Κολτρέιν και την Πατρίσια Αρκέτ θα διαβάσετε όταν, με το καλό, η ταινία θα βγει στην Ελλάδα από τη UIP.

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ. Berlinale 2014: To «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ αποσπά το πιο δυνατό χειροκρότημα του Φεστιβάλ

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες από τις εμφανίσεις των συντελεστών του «Boyhood» στην Berlinale.

Μαθαίνετε τα πάντα για την Berlinale 2014, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανεώνεται διαρκώς

boy02

boy03

boy04

boy05

boy06

boy07