Industry

Βαμπίρ εναντίον Τζέιμς Μποντ σημειώσατε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο!

στα 10

Χρειάστηκε ένας βρετανός πράκτορας και μερικά βαμπίρ στο φινάλε τους για να κάνουν το αμερικανικό box-office να γιορτάσει το thanksgiving με την καλύτερη σοδειά των τελευταίων χρόνων και τα ρεκόρ να σπάνε το ένα πίσω από το άλλο!

Βαμπίρ εναντίον Τζέιμς Μποντ σημειώσατε το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο!
O Τζέιμς Μποντ «καθαρίζει» στους δρόμους της Νέας Υόρκης!

Οι συνολικές εισπράξεις του τετραημέρου του Thanksgiving για την Αμερική άγγιξαν τα 288 εκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το πρηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί το 2009 με συνολικές εισπράξεις 268 εκατομμύρια δολάρια.

Η αιτία βρίσκεται στη «Χαραυγή Μέρος Δεύτερο» που παραμένει στην πρώτη θέση για δεύτερη εβδομάδα, που με εισπράξεις 43 εκατομμύρια δολάρια γίνεται η ταινία του «Twilight Saga» με το καλύτερο δεύτερο Σαββατοκύριακο, έχοντας φτάσει μόνο στην Αμερική τα 226 εκατομμύρια δολάρια συνολικά.

Σε παγκόσμιο επίπεδο το φινάλε του «Twilight Saga» έχει αγγίξει τα 577 εκατομμύρια δολάρια σε δύο εβδομάδες, πλησιάζοντας απειλητικά τα 700 εκατομμύρια δολάρια που έχει κάνει παγκοσμίως το «Skyfall» που γίνεται, εκτός από την πιο επιτυχημένη ταινία Μποντ όλων των εποχών και η πρώτη που ξεπερνάει τα 200 εκατομμύρια δολάρια στην Αμερική.

Σε αναλογία μέσου όρου χωρητικότητας αιθουσών, ο νικητής του Thanksgiving ήταν το «Lincoln» του Στίβεν Σπίλμπεργκ που στην τρίτη του εβδομάδα ξεπέρασε τα 62 εκατομμύρια δολάρια, ενώ πιο φτωχή ήταν η συγκομιδή του «Rise of the Guardians» με εισπράξεις 32.6 εκατομμύρια δολάρια.

Καλύτερα, ωστόσο, απ' ότι αναμενόταν πήγε και το «Life of Pi» του Ανγκ Λι που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια δολάρια (και αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά από τις βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων που θα ξεκινήσουν τις επόμενες εβδομάδες), ενώ αντίθετα λιγότερο καλά πήγαν το οσκαρικό «Silver Linings Playbook» και το «Hitchcock» που δεν επιβεβαίωσαν τη φήμη τους σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Χαραυγή Μέρος Δεύτερο» και για το «Skyfall».